Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σήμερα 20/1 το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Σήμερα 20/1 το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Στις 14:00 το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, που είναι προγραμματισμένο για σήμερα το μεσημέρι στις 14:00, και ήδη τα μέτρα ασφαλείας  που έλαβε η αστυνομία είναι δρακόντεια, ενώ έχουν τεθεί σε ισχύ σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
Στο συλλαλητήριο αναμένεται πλήθος κόσμου και μάλιστα, σύμφωνα με τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου, περίπου 3.000 λεωφορεία θα φτάσουν στην Αθήνα από τη βόρεια Ελλάδα μεταφέροντας στο κέντρο της Αθήνας 150.000-200.000 διαδηλωτές.
Στο μεταξύ, η  παμμακεδονική Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, σε συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων καλεί σε «μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση».
Επιπλέον, τη Δευτέρα 21/1 , σύμφωνα με την παμμακεδονική Συνομοσπονδία,  θα ξεκινήσει πορεία διαμαρτυρίας από την πόλη των Πρεσπών η οποία θα καταλήξει στις 27 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα.
Πάντως, τα λεωφορεία θα αποβιβάζουν τους διαδηλωτές από τη νότια Ελλάδα στο σταθμό του μετρό Συγγρού - Φιξ και από βόρεια Ελλάδα στην Κατεχάκη, απ΄ όπου  θα μπορούν με το μετρό να κατευθυνθούν σε σταθμούς όπως η Ακρόπολη, ο Ευαγγελισμός και το Μοναστηράκι.
Στις 10:00  το πρωί της Κυριακής θα κλείσουν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να κάνουν στάσεις.
Στο μεταξύ, η αστυνομία έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας και ήδη από τις 6 το πρωί έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.
Στους δρόμους σε διάφορες περιοχές της Αθήνας θα βρίσκονται περίπου 2.000 αστυνομικοί  προκειμένου το συλλαλητήριο να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα, κλούβες των ΜΑΤ θα υπάρχουν ανάμεσα στη συγκέντρωση του Συντάγματος και την αντισυγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στα Προπύλαια, ενώ τα ελικόπτερα και τα drones της αστυνομίας θα μεταδίδουν εικόνες από την πλατεία Συντάγματος.
Κεντρικός ομιλητής του συλλαλητηρίου θα είναι ο πρόεδρος της ελληνοαμερικανικής Ένωσης και πρώην γερουσιαστής Κρίς Σπύρου, ενώ χαιρετισμό μεταξύ άλλων, θα απευθύνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η ερμηνεύτρια Αφροδίτη Μάνου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης