Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αυξάνεται ο κίνδυνος για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα – Παραμένει μέτριος

Moody's: Αυξάνεται ο κίνδυνος για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα – Παραμένει μέτριος
Αυξάνεται ο κίνδυνος για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, αναφέρει η Moody's Investors Service
Τα πρόσφατα sell-offs στις χρηματιστηριακές αγορές, το Brexit και οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και εταίρων, αυξάνουν την αβεβαιότητα και τους κινδύνους για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, όπως απορρέει και από τα credit spreads, σχολιάζει σε έκθεσή της η Moody's Investors Service.
Όπως αναφέρει, ειδικότερα, ο αμερικανικός οίκος, συνολικά οι συνθήκες της αγοράς έχουν επιδεινωθεί πρόσφατα, εξαιτίας της διεύρυνσης των credit spreads, της αυξανόμενης αστάθειας και των αυστηρότερων συνθηκών ρευστότητας Ωστόσο, ο συστημικός κίνδυνος παραμένει μέτριος, σημειώνεται.
Η έκδοση ιδιωτικών ομολόγων υποχώρησε ελάχιστα εφέτος από το επίπεδο ρεκόρ του 2017, παρά τις υψηλές αποδόσεις.
Ο δείκτης S&P 500 έχει υποχωρήσει μέχρι στιγμής 6,2% από ό,τι στην αρχή του έτους, ενώ Eurostoxx, FTSE 100 και Nikkei 225 έχουν καταγράψει μείωση 14,7%, 12,5% και 12,1% αντίστοιχα.
«Το 2018, οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων στις αναδυόμενες αγορές (ΕΜ) δέχθηκαν πιέσεις, αν και το φαινόμενο έχει υποχωρήσει πρόσφατα.
Οι εκροές από τις αγορές ομολόγων στις EM σημείωσαν άνοδο το 2018, με αποτέλεσμα να μειωθούν εν μέρει οι προηγούμενες σημαντικές εισροές στις ΕΜ, όταν οι επενδυτές αναζητούσαν υψηλότερες αποδόσεις σε περιβάλλον χαμηλού ενδιαφέροντος.
Καθώς η ρευστότητα συσφίγγει, οι επενδυτές γίνονται πιο επιλεκτικοί, οδηγώντας σε αυξημένη διαφοροποίηση στις αναδυόμενες αγορές. (…)
Οι τράπεζες είναι καλύτερα προετοιμασμένες από ό, τι πριν από τρία χρόνια για να αντέξουν σε μια κάμψη ή μια περίοδο πιο έντονου άγχους.
Εν μέρει, αυτό αντικατοπτρίζει τις ρυθμιστικές αρχές που απαιτούν από τις τράπεζες να αυξάνουν τα επίπεδα κεφαλαίου τους», σχολιάζει ο οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης