Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γιατί από Μάρτιο 2017 Lansdowne, Oceanwood επιμένουν short στις τράπεζες; - Ποντάρουν σε ακραίο dilution στους παλαιούς μετόχους

Γιατί από Μάρτιο 2017 Lansdowne, Oceanwood επιμένουν short στις τράπεζες; - Ποντάρουν σε ακραίο dilution στους παλαιούς μετόχους
Ότι συμβαίνει στο χρηματιστήριο είναι προπομπός - Και ο προπομπός φέρνει πολύ κακούς οιωνούς.….για τις τράπεζες
Γιατί από Μάρτιο 2017 τα hedge funds Lansdowne και Oceanwood επιμένουν short στις ελληνικές τράπεζες;
Γιατί ενώ υλοποιήθηκαν οι αυξήσεις κεφαλαίου του 2015 τα hedge funds δεν πείστηκαν;
Γιατί ενώ ανακοινώθηκαν τα stress tests στις 5 Μαΐου 2018 τα hedge funds δεν πείστηκαν;
Γιατί ενώ ήδη πλησιάζει το τέλος του πρώτου μήνα του 2019 τα hedge funds συνεχίζουν να διατηρούν τόσο ισχυρές θέσεις short στις τράπεζες.
Τι πραγματικά συμβαίνει;
Η βασική αιτία που έχουν διατηρηθεί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα short θέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι μια βασική πεποίθηση των hedge funds.
Οι ελληνικές τράπεζες δεν μπορούν να εξυγιανθούν χωρίς να δαπανήσουν κεφάλαια και για να εξυγιανθούν τα κεφάλαια που έχουν δεν φθάνουν, οπότε είτε από ιδιώτες, είτε από το κράτος θα πάρουν νέα κεφάλαια και αυτό σημαίνει ακραίο dilution των παλαιών μετόχων.
Lansdowne, Oceanwood θεωρούν ότι οι τράπεζες αναπόφευκτα θα ξαναπεράσουν το μαρτύριο της καταστροφής των ιδιωτών μετόχων τους και πάνω σε αυτό το σενάριο θεωρούν ότι η χρηματιστηριακή κατάρρευση είναι αναπόφευκτη.
Έτσι εξηγείται γιατί ενώ οι τράπεζες έχουν χάσει έως και το 90% της χρηματιστηριακής αξίας που είχαν το 2015…τα short hedge funds επιμένουν… short.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι είδαν το τραπεζικό πρόβλημα…ως προβληματάκι, υποτίμησαν την διάσταση και τους κινδύνους και φθάνοντας στο σήμερα είμαστε παρατηρητές μιας καταστροφής.
Η καταστροφή αυτή μπορεί να οδηγήσει σε τραπεζικό ατύχημα και το οποία μπορεί να μετατραπεί σε μείζον πολιτικό πρόβλημα εν μέσω προεκλογικής περιόδου.
Σκεφθείτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί το τραπεζικό πρόβλημα και να αναλάβει ο Μητσοτάκης της ΝΔ να διατηρηθεί μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί πόσο αρνητικά θα επηρεάσει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ και πόσο δυνητικά μπορεί να οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο.
Όσοι παρακολουθούν από μακριά το πρόβλημα και λένε «δεν τρέχει τίποτε που έχει μηδενιστεί η χρηματιστηριακή αξία των τραπεζών, έχουν κεφάλαια» θα τους απαντήσουμε το εξής… εάν δεν προσέξουμε όλοι το τραπεζικό ατύχημα δεν είναι μακριά.
Να παρθούν άμεσα μέτρα.
Εάν πέσουν οι τράπεζες δεν θα μείνει τίποτε όρθιο, η οικονομία θα βυθιστεί ξανά στην ύφεση και το πολιτικό σύστημα θα κλονιστεί καίρια.
Ας προσέξουμε γιατί ξανά τα χειρότερα είναι εμπρός και μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.
Ότι συμβαίνει στο χρηματιστήριο είναι προπομπός.
Και ο προπομπός φέρνει πολύ κακούς οιωνούς.….για τις τράπεζες

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης