Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τυπογραφικό λάθος ο "μηδενισμός" των κεφαλαίων της Alpha Bank από την Deutsche Bank

Τυπογραφικό λάθος ο
Πως θα διαμορφωθούν τα μεγέθη των ελληνικών τραπεζών σύμφωνα με την Deutsche Bank
Σε τυπογραφικό λάθος αποδίδεται ο "μηδενισμός" των κεφαλαίων της Alpha Bank σε έκθεση της Deutsche Bank.
Είναι γνωστό ότι η Alpha Bank έχει 7,75 δισ. ευρώ κεφάλαια και 18,3% δείκτη Core Tier Ι, και όχι 0,1% (!) που εμφάνιζε η Deutsche Bank στους πίνακές της.
Το κεφαλαιακό απόθεμα της Alpha Bank είναι στα 2,6 δισ. ευρώ.
Ειδικότερα, στην τελευταία 27σέλιδη ανάλυσή της για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, υπό τον τίτλο European Banks - Valuation Weekly (Ευρωπαϊκές τράπεζες – εβδομαδιαία αποτίμηση) που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Deutsche Bank, προχώρησε σε εκτιμήσεις για την πορεία των μεγεθών των ελληνικών τραπεζών.
Αν εξαιρεθεί το τυπογραφικό λάθος για την Alpha Bank, για την Εθνική, ο CET1 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 16%, στο 16,1% και στο 15,4% αντίστοιχα τα έτη, ενώ για την Πειραιώς, ο δείκτης θα διαμορφωθεί στο 10,7%, στο 11,5% και στο 1,7%.
Στις υπόλοιπες εκτιμήσεις της, η Deutsche Bank, αναμένει προ προβλέψεων κέρδη 1,4 δισ. ευρώ το 2018 για την Alpha Bank, τα οποία θα υποχωρήσουν στα 1,1 δισ. το 2019 και 2020.
Για την Εθνική, την τριετία τα προ προβλέψεων κέρδη θα ανέλθουν στα 450-574 εκατ. ευρώ, και για την Πειραιώς στα 742-862 εκατ. ευρώ.

Επίσης, η Deutsche Bank επιβεβαιώνει και τη σημαντική μείωση των εκτιμήσεων για την πορεία των εσόδων των ελληνικών τραπεζών.
Η μείωση των εκτιμήσεων για τα NII ήταν κατά μέσο όρο κατά 3,5% το 2019 και 5% για το 2020, λόγω της επιβράδυνσης της αύξησης των δανείων και της χαμηλότερης συμβολής της μείωσης των NPEs.
Ο αντίκτυπος του εισοδήματος από προμήθειες είναι κατά 1%-1,5% χαμηλότερος σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις της.
Έχει επίσης μειώσει τις εκτιμήσεις της από τις προμήθειες, καθώς βλέπει την πίεση να έρχεται από τα χαμηλότερα επίπεδα δραστηριότητας, ενώ μέρος της υποβάθμισης αντισταθμίζεται από το χαμηλότερο κόστος, καθώς ορισμένες τράπεζες έχουν ήδη ανακοινώσει νέα προγράμματα εθελουσίας εξόδου (VRS), όπως η Εθνική Τράπεζα ή η Alpha Bank.
Η μεγαλύτερη μεταβολή στις εκτιμήσεις προήλθε τις γραμμές παροχής.
Η Deutsche Bank έχει αυξήσει το κόστος του κινδύνου για τις ελληνικές τράπεζες, ώστε να ενσωματωθεί ο αυξημένος αντίκτυπος από τη μείωση των NPE μέσω των πωλήσεων μετά την περιορισμένη οργανική μείωση που παρατηρήθηκε τα τελευταία δύο / τρία τρίμηνα.
Αναφορικά με τις τιμές στόχους, η Deutsche Bank διατηρεί για την Εθνική τα 1,40 ευρώ, για την Alpha Bank τα 1,50 ευρώ, ενώ για την Πειραιώς η τιμή στόχος είναι στα 0,70 ευρώ.

(Πρώτη ενημέρωση 24 Ιανουαρίου 2019, 13:23)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης