Τελευταία Νέα
Διεθνή

H IAG αποσύρεται από την κούρσα για εξαγορά της Norwegian Air Shuttle

H IAG αποσύρεται από την κούρσα για εξαγορά της Norwegian Air Shuttle
Η IAG δεν σχεδιάζει εξαγορά της Norwegian 
Η International Consolidated Airlines Group (IAG) ξεκαθάρισε σήμερα (24/1) πως δεν σκοπεύει να υποβάλει προσφορά για εξαγορά της Norwegian Air Shuttle, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι θα προχωρήσει σε πώληση του μεριδίου (3,93%) που κατέχει στην αεροπορική χαμηλού κόστους.
Τα σενάρια για εξαγορά της Norwegian από τη μητρική της British Airways εμφανίστηκαν τον περασμένο Μάιο, με δημοσιεύματα τότε να κάμνουν λόγο για απόρριψη δύο προσφορών από τη νορβηγική εταιρεία.
Στις αρχές Ιουνίου 2018, γνωστοποιήθηκε από τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η International Consolidated Airlines Group προσφέρει 1,52 δισεκ. ευρώ για την εξαγορά της Norwegian Air Shuttle.
Στα τέλη Μάη, η κολοσσιαία ιδιοκτήτρια της British Airways γνωστοποίησε ότι οι συνομιλίες με τη Norwegian δεν κατέληξαν σε συμφωνία, χωρίς, ωστόσο, να προαναγγείλει τη λήξη των διαπραγματεύσεων.
Μάλιστα, μετέπειτα και η Lufthansa βρίσκεται σε επαφή με τη Norwegian Air Shuttle για πιθανή εξαγορά, σύμφωνα με όσα είχε γνωστοποιήσει ο επικεφαλής του γερμανικού κολοσσού, Carsten Spohr, εν μέσω συνομιλιών μεταξύ της νορβηγικής αεροπορικής εταιρείας και της IAG.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης