Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αποδυναμώνεται περαιτέρω η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, ενόψει Brexit

Moody's: Αποδυναμώνεται περαιτέρω η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, ενόψει Brexit
Έκθεση της Moody's για το Ην. Βασίλειο 
Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου αποδυναμώνεται ενόψει της αποχώρησης του νησιού από την ΕΕ, σχολιάζει στη μηνιαία έκθεση «Brexit Monitor» η Moody's Investors Service, κάνοντας λόγο για επιβραδυνόμενη ανάπτυξη και σημαντική υποχώρηση της κατανάλωσης.
Βέβαια, σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος, ορισμένοι δείκτες PMI αποδεικνύουν μία μικρή βελτίωση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη τις τελευταίες εβδομάδες.
«Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η βρετανική οικονομία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σημαντικές και μόνιμες ζημίες.
Ο πολύ μεγάλος τομέας των υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου έχει συμβάλει στην ανάπτυξη, με γνώμονα τις επαγγελματικές και τεχνικές δραστηριότητες.
Ωστόσο, οι δείκτες κατανάλωσης έχουν επιδεινωθεί σημαντικά έναντι των ιστορικών μέσων όρων και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών, ιδίως, έχει επιδεινωθεί σε σχέση με τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν πριν από το δημοψήφισμα του Brexit το 2016.
Οι επιχειρηματικές επενδύσεις και οι επενδυτικές προθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν σημαντικά κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018, με ακόμη πιο έντονες μειώσεις τους τελευταίους μήνες του έτους.
Ο ρυθμός του πληθωρισμού σταθεροποιήθηκε κοντά στον στόχο (2%) της Τράπεζας της Αγγλίας.
Η απασχόληση τόσο στον τομέα της μεταποίησης όσο και των υπηρεσιών, παρέμεινε αδύναμη στο τέλος του 2018, σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες.
Οι δείκτες της αγοράς κατοικιών κυμαίνονται κάτω από τους 5ετείς μέσους όρους και ο αριθμός των εγκεκριμένων στεγαστικών δανείων για αγορά κατοικίας, μειώθηκε σημαντικά τους τελευταίους μήνες.
Οι επιδόσεις της χρηματιστηριακής αγοράς εξασθένησαν το Δεκέμβριο και οι συνολικές χρηματοοικονομικές συνθήκες επιδεινώθηκαν προς το τέλος του έτους», σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης