Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Το τελευταίο χαρτί Τσίπρα για να πλήξει τη ΝΔ...αλλά το FBI δεν φαίνεται να προσκομίζει αδιάσειστα στοιχεία

Υπόθεση Novartis: Το τελευταίο χαρτί Τσίπρα για να πλήξει τη ΝΔ...αλλά το FBI δεν φαίνεται να προσκομίζει αδιάσειστα στοιχεία
Η παραίτηση του εποπτεύοντα εισαγγελέα Διαφθοράς δεν φαίνεται να σταματά τους στόχους της κυβέρνησης Τσίπρα
Αφού επέζησε της πρότασης εμπιστοσύνης και της ψηφοφορίας για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η κυβέρνηση επανέρχεται… δριμύτερη και ετοιμάζεται να επαναφέρει στο προσκήνιο την υπόθεση Novartis.
Όπως όλα δείχνουν είναι ένα από τα «τελευταία χαρτιά» του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μειώσουν την όλο και αυξανόμενη δημοσκοπική ψαλίδα με τη Νέα Δημοκρατία και να έχουν ελπίδες αν όχι για νίκη στις εκλογές τουλάχιστον για ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα.
Άλλωστε μετά και τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δει τα ποσοστά του στη Μακεδονία να μειώνονται δραματικά, χάνοντας μία περιοχή στην οποία είχε, σε μεγάλο ποσοστό, επικρατήσει στις διπλές εκλογές του 2015.
Ακόμη και η παραίτηση του εποπτεύοντα εισαγγελέα Διαφθοράς, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, ενώ φάνηκε αρχικά ότι θα «πάγωνε» την υπόθεση, μάλλον, θα ξεπεραστεί με συνοπτικές διαδικασίες από κυβερνητικής πλευράς.
Βάσει των όσων έχουν, μέχρι στιγμής, δει το φως της δημοσιότητας οι αρμόδιοι δικαστικοί που ασχολούνται με το θέμα έχουν «σπάσει» την υπόθεση σε χρονικές περιόδους, εξετάζοντας τα στοιχεία για το διάστημα 2010 -2012 και 2009 – 2013 ξεχωριστά, προκειμένου να καλέσουν και όσους φέρονται ως ύποπτοι για «εξηγήσεις».
Παράλληλα έχει δοθεί σαφής εντολή η όλη διαδικασία να επισπευσθεί και κάθε φορά που υπάρχει κάποια «απόδειξη» οι αρμόδιοι εισαγγελείς Διαφθοράς να γράφουν το τελικό τους πόρισμα σταδιακά.
Σύμφωνα, όμως, με καλά πληροφορημένες πηγές οι Αμερικανοί δεν μπορούν να βοηθήσουν, τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα την κυβέρνηση, καθώς το FBI είτε δεν έχει στη διάθεσή του είτε δεν επιθυμεί να προσφέρει αδιάσειστα στοιχεία για συμμετοχή και πιθανή ενοχή ποιτικών προσώπων στην όλη υπόθεση.
Άλλωστε σε περίπτωση που κάτι τέτοιο είχε συμβεί θα ήταν βέβαιες οι στοχευμένες διαρροές από πλευράς κυβέρνησης προς συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου, η οποία έχει μετατρέψει σε «σημαία κατά της διαφθοράς και του παλαιού πολιτικού συστήματος» το θέμα της Novartis.
Υπενθυμίζεται, βέβαια, ότι εάν υπάρξουν διώξεις κατά πολιτικών θα είναι για το αδίκημα της δωροδοκίας, αδίκημα για το οποίο μπορεί να ασκηθεί δίωξη χωρίς την ύπαρξη δεδομένων για «μαύρο χρήμα», αλλά μόνο με καταθέσεις, έγγραφα και λοιπά.
Στα έγγραφα περιλάμβαναν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μηνύματα σε τηλέφωνα και χειρόγραφες σημειώσεις.
Σε περίπτωση, όμως, που τελικά το όλο θέμα αποδειχθεί απλά μία «φούσκα» είναι βέβαιο ότι θα μετατραπεί σε μπούμερανγκ για τον ΣΥΡΙΖΑ και το μόνο που θα μείνει θα είναι εντύπωση ότι η όλη υπόθεση δεν ήταν τίποτα άλλο παρά… λάσπη στον ανεμιστήρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης