Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Επιβεβαιώνεται σε «Aaa» η Γερμανία, σταθερό το outlook

Moody's: Επιβεβαιώνεται σε «Aaa» η Γερμανία, σταθερό το outlook
Η Moody's Investors Service διατηρεί αμετάβλητες τις αξιολογήσεις της Γερμανίας
Σε «Aaa» επιβεβαίωσε την αξιολόγηση για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Γερμανίας η Moody's Investors Service, διατηρώντας τις σταθερές προοπτικές (outlook).
Ο αμερικανικός οίκος επικαλείται την οικονομική ισχύ της ευρωπαϊκής χώρας, που υποστηρίζεται από την πολύ μεγάλη και άκρως ανταγωνιστική οικονομία, με υψηλό βαθμό διαφοροποίησης και ευελιξίας, γεγονός που δημιουργεί πολύ υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα.
Ωστόσο, η δυνητική ανάπτυξη θα επιβαρυνθεί από τις δυσμενείς δημογραφικές τάσεις, καθώς η γήρανση του πληθυσμού έως το 2030 θα είναι μία από τις χειρότερες παγκοσμίως.
Η πολύ υψηλή θεσμική δύναμη της Γερμανίας στηρίζεται στους ισχυρούς και διαφανείς θεσμούς της και στα ισχυρά ιστορικά δεδομένα της χώρας για μακροοικονομικές πολιτικές προσανατολισμένες στη σταθερότητα.
Η δημοσιονομική ισχύς υποστηρίζεται από τα ισχυρά δημόσια οικονομικά της και από το υγιές δημοσιονομικό πλαίσιο.
Η κυβέρνηση παρουσίασε διαρκώς δημοσιονομικά πλεονάσματα σε ετήσια βάση μεταξύ 2014 και 2018, ενώ ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ υποχώρησε ραγδαία στο 60% του ΑΕΠ στα τέλη του 2018, από 81% στο τέλος του 2010.
Η διατήρηση της τρέχουσας δημοσιονομικής πολιτικής αναμένεται να οδηγήσει σε περαιτέρω μειώσεις του χρέους κατά τα επόμενα έτη.
Το δημοσιονομικό πλεόνασμα της Γερμανίας αυξήθηκε στο -ρεκόρ- 1,7% του ΑΕΠ το 2018, από 1% του ΑΕΠ το 2017.
Ο οίκος αναμένει επίδοση 1,2% το 2019, 0,7% το 2020 και κατά μέσο όρο 0,2% το 2021-2022.
Η Moody's, αφού σχολιάσει πως το κόστος χρηματοδότησης της Γερμανίας είναι πολύ χαμηλό, αναμένει ο δείκτης χρέους προς το ΑΕΠ να μειωθεί στο 57% το 2019,
Η οικονομία της Γερμανίας είναι η μεγαλύτερη στην ΕΕ και η τέταρτη μεγαλύτερη σε παγκόσμιο επίπεδο, με ονομαστικό ΑΕΠ περίπου 4 τρισεκ. δολάρια ή 4,7% του παγκόσμιου ΑΕΠ το 2018.
Τούτου λεχθέντος, ο αμερικανικός οίκος σημειώνει πως η ανάπτυξη παραμένει, ωστόσο, σε χαμηλό επίπεδο, στο 1,6% κατά μέσο όρο μεταξύ 2013 και 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης