Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Πολιτική αλλαγή για μία καλύτερη ζωή – Έτοιμοι οι Έλληνες να κλείσουν το κεφάλαιο της κρίσης και της πολιτικής παρακμής

Μητσοτάκης: Πολιτική αλλαγή για μία καλύτερη ζωή – Έτοιμοι οι Έλληνες να κλείσουν το κεφάλαιο της κρίσης και της πολιτικής παρακμής
"Η χώρα δεν έχει γυρίσει σελίδα", τονίζει ο Κ. Μητσοτάκης
Οι Έλληνες είναι έτοιμοι να κλείσουν το κεφάλαιο της κρίσης και της πολιτικής παρακμής», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, σε άρθρο  στην ελληνική έκδοση του "Economist- Ο Κόσμος το 2019" που κυκλοφορεί την Κυριακή 27/1 με τη Real News.
Στο άρθρο του με τίτλο «Πολιτική αλλαγή για μία καλύτερη ζωή», ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι «το λυκόφως μιας δύσκολης δεκαετίας σφραγίζει την αρχή μιας νέας εποχής», προσθέτοντας ότι το 2019 για την Ελλάδα είναι έτος ευρωεκλογών και εθνικών εκλογών.  
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει αναφορά στα οκτώ χρόνια της κρίση και υποστηρίζει ότι η χώρα, παρά την ολοκλήρωσης της τρίτης δανειακής σύμβασης τον Αύγουστο του 2018,  δεν έχει γυρίσει σελίδα.
Όπως εξηγεί «η εμπιστοσύνη των αγορών δεν έχει αποκατασταθεί, η ανταγωνιστικότητα υποχωρεί, η ποιότητα των θεσμών διακυβέρνησης έχει υποβαθμιστεί και η οικονομία σημειώνει αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης, χαμηλότερους των εκτιμήσεων», κάτι που ο ίδιος αποδίδει στη τετραετή διακυβέρνηση των λαϊκιστών από το 2015.
Το μεγάλο στοίχημα σήμερα, κατά τον ίδιο, είναι η Ελλάδα να γίνει «η πρώτη χώρα της Ευρώπης που θα γυρίσει σελίδα μετά την επικράτηση του λαϊκισμού», ενώ «το ζητούμενο δεν είναι απλά να αντισταθούμε στις δυνάμεις του λαϊκισμού και των άκρων.
Είναι να παραμείνουμε σε επαφή με τις ανάγκες της εποχής μας, να πορευτούμε με ανοιχτό πνεύμα, ειλικρίνεια και πραγματισμό».
Αφού υπογραμμίζει πως «το μεγάλο στοίχημα είναι η μετάβαση από την εποχή της ανασφάλειας στην εποχή των προσδοκιών», κάνει αναφορά στο σχέδιό του για την αναζωογόνηση της πραγματικής οικονομίας και την ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών του κράτους στους τομείς της παιδείας, της υγείας και της ασφάλειας.
«Ο δικός μου στόχος είναι η ενότητα των Ελλήνων και η αναγέννηση της Ελλάδας.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αυτόνομη πορεία της χώρας με δανεισμό αποκλειστικά από τις αγορές για πρώτη φορά από το 2010», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.
Όμως, «η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία δεν μπορεί να επιτευχθεί με νέα λιτότητα, ούτε με επιστροφή στις κακές συνήθειες του παρελθόντος» σημειώνει και προσθέτει ότι αυτός είναι και ο λόγος που ο ίδιος επιμένει στην εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα καταστήσουν την Ελλάδα ανταγωνιστική, θα αλλάξουν το επιχειρηματικό κλίμα και θα προσελκύσουν επενδυτές.
Στην κατεύθυνση αυτήν, όπως αναφέρει «πρέπει να υλοποιήσουμε με αποφασιστικότητα και αξιοπιστία ένα συνεκτικό σχέδιο οικονομικής πολιτικής το οποίο θα οδηγεί στην επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης» και στους βασικούς άξονες του οποίου  περιλαμβάνεται η απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας και η συνολική μείωση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
«Σήμερα στην Ελλάδα η επιχειρηματικότητα και το κέρδος έχουν «ποινικοποιηθεί».
Αυτό θα αλλάξει.
 Έχουμε ήδη επεξεργαστεί την πρώτη μας πρωτοβουλία: Μια θαρραλέα φορολογική μεταρρύθμιση που δεν θα μειώνει απλώς τους φορολογικούς συντελεστές, αλλά θα απλοποιεί παράλληλα τον φορολογικό κώδικα και θα εστιάζει στη φοροδιαφυγή μικρής και μεσαίας κλίμακας με τη διεύρυνση της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων συναλλαγών», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Ακόμη, «στην καρδιά του προγράμματός μας είναι η απλοποίηση του αδειοδοτικού και γραφειοκρατικού περιβάλλοντος και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας», προσθέτει και συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι «η νέα κυβέρνηση θα παρέμβει με καίριο τρόπο για να αντιμετωπίσει την πολυπλοκότητα σε ό,τι αφορά την ίδρυση νέων επιχειρήσεων στην Ελλάδα».
Παράλληλα, βασική προτεραιότητα, όπως επισημαίνει, « είναι να ξεμπλοκάρουμε άμεσα τα ευρείας κλίμακας επενδυτικά σχέδια, ξεκινώντας από το Ελληνικό, το πρώην αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.
Πρόκειται για το πρόσωπο της νέας Αθήνας, μια επένδυση ύψους 6 δισ. ευρώ, η οποία παραμένει βαλτωμένη τα τελευταία χρόνια από την παρούσα κυβέρνηση».
Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει αναφέροντας ότι «βασική παράμετρος της νέας εποχής είναι ασφαλώς η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων και την εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που σήμερα δεν υλοποιείται.
Γιατί δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας, με ένα κράτος που θα εγγυάται ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον για επενδύσεις.
Οι πολίτες θέλουν δίπλα τους ένα κράτος λιτό και αποτελεσματικό.
Θα το οικοδομήσουμε με βασικά εργαλεία την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την προώθηση των συμπράξεων του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα και την αξιολόγηση παντού».
«Για την υλοποίηση του σχεδίου μας», όπως αναφέρει , «απευθυνόμαστε σε ανθρώπους με διαφορετικές κοινωνικές αναφορές, ζητώντας τη συστράτευση όλων για να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο για την πατρίδα μας.
Τους καλούμε να αγωνιστούμε μαζί για μια Ελλάδα ισχυρή, περήφανη και αισιόδοξη.
Για την ελευθερία, τα ατομικά δικαιώματα και τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια».
Επιπλέον, η παιδεία, η διά βίου μάθηση και οι πολιτικές στήριξης της απασχόλησης βρίσκονται στην καρδιά της πολιτικής του ατζέντας, όπως και οι πολιτικές που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό και μπορούν να διασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για όλους.
«Δεν υπάρχει εναλλακτική πέρα από την ανοιχτή κοινωνία, πέρα από μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.
Για να πούμε όλοι μαζί όχι στη διάβρωση των δημοκρατικών θεσμών και του κράτους δικαίου.
Δεν μπορούμε να πετύχουμε την οικονομική ανάπτυξη εάν δεν επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας», τονίζει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «με τις αλλαγές που σχεδιάζουμε, η χώρα μας μπορεί να πετύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ώστε να δημιουργηθούν νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και να δοθεί το μήνυμα στους Έλληνες του εξωτερικού να γυρίσουν στην πατρίδα τους».
 «Ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περπατάω στον δρόμο καθημερινά, στις γειτονιές της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα.
Το αίτημα για πολιτική αλλαγή δυναμώνει.
Οι Έλληνες είναι έτοιμοι να κλείσουν το κεφάλαιο της κρίσης και της πολιτικής παρακμής.
Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα», καταλήγει το άρθρο του κ. Μητσοτάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης