Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατσίκης: Ο Κουίκ να ακολουθήσει το παράδειγμα του Παπαχριστόπουλου και να παραιτηθεί – Έτσι διασώζονται οι ΑΝΕΛ

Κατσίκης: Ο Κουίκ να ακολουθήσει το παράδειγμα του Παπαχριστόπουλου και να παραιτηθεί – Έτσι διασώζονται οι ΑΝΕΛ
Εάν υποβάλλει την παραίτηση του, η έδρα θα επιτρέψει στους ΑΝΕΛ είπε ο κ.Κατσίκης
Να ακολουθήσει το παράδειγμα του Θ. Παπαχριστόπουλου και να παραιτηθεί από την έδρα του καλεί τον Τέρενς Κουίκ ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κ. Κατσίκης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Κατσίκης υποστήριξε ότι εάν ο κ.Κουίκ παραιτηθεί από την έδρα του, τότε αυτή επιστρέφει στους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι θα συνεχίσουν απρόσκοπτα την πορεία τους χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος διάλυσης της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας.
Σημειώνεται πως σήμερα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διαθέτουν 6 βουλευτές ύστερα από την προσχώρηση του ανεξάρτητου βουλευτή Αριστείδη Φωκά.
Ωστόσο, επίκειται η αποχώρηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο οποίος έχει καταστήσει σαφές πως μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, θα φύγει από τους ΑΝΕΛ και θα παραδώσει την έδρα του, η οποία θα πάει στον πρώτα επιλαχόντα, στον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος όμως είναι σε ανοιχτή ρήξη με τον κ. Καμμένο.
Εάν ο κ.Κουίκ διατηρήσει την έδρα και ανεξαρτητοποιηθεί από τους ΑΝΕΛ, τότε οι ΑΝΕΛ διαλύονται καθώς χάνουν την κοινοβουλευτική ομάδα.
Και αυτό θα συμβεί καθώς αν και οι ΑΝΕΛ θα διαθέτουν 5 βουλευτές, ο ένας εξ αυτών και συγκεκριμένα ο Αριστείδης Φωκάς δεν υπολογίζεται καθώς εξελέγη με την Ένωση Κεντρώων στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.
Υπό αυτά τα δεδομένα, μόνος τρόπος να διασωθούν οι ΑΝΕΛ είναι εφόσον παραδώσει την έδρα του ο κ.Παπαχριστόπουλος, να παραιτηθεί από αυτήν και να την δώσει στο κόμμα και ο κ.Κουίκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης