Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Πραξικόπημα των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα - Η ελληνική κυβέρνηση να λάβει ξεκάθαρη θέση

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Πραξικόπημα των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα - Η ελληνική κυβέρνηση να λάβει ξεκάθαρη θέση
Το ΚΚΕ, τέλος, απαιτεί η ελληνική κυβέρνηση να λάβει ξεκάθαρη θέση ότι αναγνωρίζει τον εκλεγμένο πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο
Με τον επιτετραμμένο της Βενεζουέλας Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες, συναντήθηκε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα και καταδικάστηκαν οι πραξικοπηματικές ενέργειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη χώρα, οι γενικότερες επεμβάσεις κατά των λαών της Λατινικής Αμερικής.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε λόγο για πραξικόπημα των ΗΠΑ και άλλων συμμαχικών τους κυβερνήσεων στην Αμερική, καθώς και για επεμβάσεις της ΕΕ και ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, και για τη «στήριξη των αντιδραστικών δυνάμεων και του εκπροσώπου τους Γκουαϊντό, που αυτό-αποκαλείται πρόεδρος της χώρας». Σημείωσε ότι το ΚΚΕ καταδικάζει τις στρατιωτικές απειλές, τις επεμβάσεις και υποδείξεις ιμπεριαλιστικών χωρών και οργανισμών, ενάντια στη Βενεζουέλα.
Τόνισε ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας είναι ο Νικολάς Μαδούρο και επανέλαβε την «αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών στο βενεζουελάνικο λαό, που βιώνει την καπιταλιστική εκμετάλλευση και κρίση και έχει αυτός και μόνο την ευθύνη να καθορίζει ο ίδιος την τύχη της χώρας του».
Το ΚΚΕ, τέλος, απαιτεί η ελληνική κυβέρνηση να λάβει ξεκάθαρη θέση ότι αναγνωρίζει τον εκλεγμένο πρόεδρο της Βενεζουέλας Nicolas Maduro, ότι απορρίπτει τους τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς για την επιβολή από τα έξω ενός «μεταβατικού προέδρου» - μαριονέτα, να καταδικάσει χωρίς μισόλογα την επέμβαση των ΗΠΑ και της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης