Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Μία ακόμη γραμματεία για να «βολευτούν οι ημέτεροι» από την κυβέρνηση

ΝΔ: Μία ακόμη γραμματεία για να «βολευτούν οι ημέτεροι» από την κυβέρνηση
Το κόστος της νέας Γραμματείας θα είναι ένα εκατ. ευρώ ετησίως
Την πλήρη αντίθεσή της στη δημιουργία της Ειδικής Γραμματείας Υποστήριξης Δράσεων Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παρατηρητηρίου Δημόσιας Διοίκησης, εκφράζει η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωσή της.
Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η νέα γραμματεία δημιουργήθηκε προκειμένου να «βολευτούν» στελέχη ή συμπαθούντες του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: «Από την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας δημιουργεί συνεχώς νέες κρατικές δομές για να βολεύει ημετέρους, φορτώνοντας το κόστος τους στους φορολογούμενους.
Τελευταίο κρούσμα, η νέα “Ειδική Γραμματεία Υποστήριξης Δράσεων Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παρατηρητηρίου Δημόσιας Διοίκησης” (!), η οποία ψηφίστηκε χθες σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Η νέα αυτή Ειδική Γραμματεία που συστήνει η κ. Ξενογιαννακοπούλου, σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα κοστίσει στον Έλληνα φορολογούμενο σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ ετησίως.
Με τη θέσπιση και αυτής της νέας Γραμματείας, ο αριθμός των νέων θέσεων Γραμματέων με τις οποίες έχει φορτώσει τη Δημόσια Διοίκηση η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιανουάριο του 2015 φτάνει αισίως τις 32.
Με άλλα λόγια, επί ΣΥΡΙΖΑ δημιουργείται μια νέα θέση Γραμματέα ή Αναπληρωτή Γραμματέα κάθε 1,5 μήνα.
Το κόστος μόνο της μισθοδοσίας των 32 αυτών νέων θέσεων ημετέρων Γραμματέων ξεπερνά το 1,6 εκατομμύριο ευρώ.
Αν, μάλιστα, συμπεριληφθούν στον υπολογισμό και οι μετακλητοί συνεργάτες, το συνολικό κόστος φτάνει σχεδόν τα 3 εκατ. ευρώ ετησίως.  
Το κύριο πρόβλημα όμως είναι πως η νέα αυτή Γραμματεία δεν προσφέρει τίποτα άλλο, παρά μόνο μια κομματικά ελεγχόμενη παραδιοίκηση, η οποία έχει παρόμοιες και επικαλυπτόμενες αρμοδιότητες με τις υφιστάμενες μονάδες του Υπουργείου και στην οποία θα βρουν καταφύγιο -με ειδικά προνόμια- 25 ημέτεροι ως "εμπειρογνώμονες".
Η Νέα Δημοκρατία, σεβόμενη τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών, και όπως επανειλημμένως έχει δεσμευθεί θα καταργήσει όλες αυτές τις περιττές δομές που δημιούργησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα διατηρήσει μόνο τις απολύτως απαραίτητες για την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού της έργου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης