Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Στα 200 δισ. δολάρια θα «εκτοξευθεί» η αγορά «πράσινων» ομολόγων το 2019

Moody's: Στα 200 δισ. δολάρια θα «εκτοξευθεί» η αγορά «πράσινων» ομολόγων το 2019
Έκθεση της Moody's για την αγορά «πράσινων» ομολόγων
Αύξηση της τάξεως του 20% αναμένεται να καταγράψουν οι συνολικές εκδόσεις «πράσινων» ομολόγων το 2019, σε σύγκριση με το περασμένο έτος, με το ποσό να φθάνει τα 200 δισεκ. δολάρια, εκτιμά σε έκθεσή της η Moody's Investors Service.
«Η έκδοση πράσινων ομολόγων θα αυξηθεί με ταχύτερο ρυθμό αυτό το έτος.
Συνεχίζουμε να βλέπουμε πολλούς παράγοντες που υποστηρίζουν τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του κλάδου, συμπεριλαμβανομένης της πιο ενεργού συμμετοχής από αμερικανικές μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις.
Η αύξηση το 2019 αποτελεί ευκαιρία για περισσότερες επαναχρηματοδοτήσεις πράσινων ομολόγων», σημειώμνει ο αμερικανικός οίκος, αναφέροντας ότι η ζήτηση από πλευράς επενδυτών για πράσινα και βιώσιμα επενδυτικά προϊόντα συνεχίζει να αυξάνεται.
Επιπλέον, η αυξημένη δέσμευση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θα τονώσει την ανάπτυξη, καθώς οι κυβερνήσεις προσπαθούν όλο και περισσότερο να χρηματοδοτούν φιλικά προς το περιβάλλον έργα με «πράσινα» ομόλογα.
Καθώς η αγορά των πράσινων ομολόγων ωριμάζει, η Moody's αναμένει τη περαιτέρω διαφοροποίηση όσον αφορά τον κλάδο, ανά περιοχή και χρήση εσόδων.
Επισημαίνεται πως τα «πράσινα» ομόλογα είναι απαλλαγμένα από φόρους και χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη «πράσινων» έργων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης