Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Διαχειρίσμος ο αντίκτυπος ενός «σκληρού» Brexit για τις διεθνείς επενδυτικές τράπεζες

Moody's: Διαχειρίσμος ο αντίκτυπος ενός «σκληρού» Brexit για τις διεθνείς επενδυτικές τράπεζες
Έκθεση της Moody's για τις διεθνείς επενδυτικές τράπεζες και το Brexit
Οι επιπτώσεις ενός Brexit χωρίς συμφωνία μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου κρίνονται ως «διαχειρίσιμες» για τις διεθνείς επενδυτικές τράπεζες (GIBs), καθώς έχουν λάβει ήδη εκτεταμένα μέτρα, σχολιάζει σε έκθεσή της η Moody's Investors Service.
«Οι GIBs έχουν προετοιμαστεί εκτεταμένα για ένα σενάριο χωρίς συμφωνία, ιδίως για να μετριάσουν τον κίνδυνο απώλειας δικαιωμάτων "διαβατηρίων ", τα οποία τους επιτρέπουν επί του παρόντος να λειτουργούν τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις υπόλοιπες 27 χώρες της ΕΕ χωρίς πρόσθετες άδειες.
Θεωρούμε ότι η πιθανή αύξηση του λειτουργικού κόστους και η πιθανή απώλεια εσόδων, θα είναι διαχειρίσιμη», σημειώνει ο αμερικανικός οίκος, συμπληρώνοντας ότι, προκειμένου να προετοιμαστούν για ένα «σκληρό» Brexit, οι GIBs έχουν μεταφέρει ή θα μεταφέρουν δραστηριότητες σε νέες ή υφιστάμενες θυγατρικές σε χώρες της ΕΕ, όπως η Γερμανία, η Ιρλανδία και η Γαλλία, καθώς και άλλες.
Ένα «σκληρό» Brexit δεν θα επηρεάσει αρνητικά τις βρετανικές GIBs, επισημαίνεται.
Αν και το πιστωτικό τους προφίλ θα αποδυναμωνόταν, οι τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα «έβλεπαν» δραματικές επιπτώσεις στις αξιολογήσεις τους, καθώς υποστηρίζονται από υψηλά κεφάλαια, ποιότητα ενεργητικού και ρευστότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης