Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές στην ιταλική πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας

Επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές στην ιταλική πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας
Τα μέλη της αναρχικής ομάδας πέταξαν μπογιές στο προαύλιο
Επίθεση με μπογιές στην Ιταλική πρεσβεία το απόγευμα της Κυριακής (3/2/2019) από τα μέλη του «Ρουβίκωνα».
Νεαρά άτομα πλησίασαν την πρεσβεία, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Σέκερη στο Κολωνάκι και πέταξαν μπογιές στο προαύλιο, αφού κατάφεραν να περάσουν πάνω από τα κάγκελα.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα μέλη της αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας έριξαν μπογιές στο προαύλιο και φέιγ βολάν και στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Δέκα τέσσερις προσαγωγές έχουν γίνει συνολικά από την αστυνομία μετά την επίθεση μελών του Ρουβίκωνα.



Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία η ομάδα που πέταξε μπογιές στο προαύλιο της ιταλικής πρεσβείας αποτελούνταν από 16 άτομα τα οποία αμέσως μετά την επίθεση σκορπίστηκαν στα γύρω στενά .
Οι 14 προσαχθέντες είναι 6 Έλληνες, 4 Κύπριοι και 4 αλλοδαποί οι οποίοι εξετάζονται στην κρατική ασφάλεια για να διαπιστωθεί αν έχουν σχέση με την ενέργεια.
Στέλεχος του Ρουβίκωνα σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρει ότι η κίνηση έγινε για λόγους αλληλεγγύης στους Ιταλούς που διώκονται από το ιταλικό κράτος για την παρουσία τους στη Ροζάβα της Συρίας.

Καταδίκη από το υπουργείο Εξωτερικών

Την επίθεση του «Ρουβίκωνα» στην ιταλική πρεσβεία καταδίκασε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο κτήριο της Πρεσβείας της Ιταλίας, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.
Ανάλογες απαράδεκτες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις συνεργασίας ούτε τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών και σημειώνει:
«Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης του περιστατικού, προκειμένου οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης