Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Η ΕΕ δεν παρεμποδίζει συγχωνεύσεις εταιριών χωρίς λόγο

Juncker: Η ΕΕ δεν παρεμποδίζει συγχωνεύσεις εταιριών χωρίς λόγο
H ΕΕ δεν παρεμποδίζει συγχωνεύσεις εταιριών χωρίς λόγο, τόνισε ο Jean - Claude Juncker
Απέρριψε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean - Claude Juncker, τις κατηγορίες ότι η Κομισιόν παρεμποδίζει συγχωνεύσεις εταιρειών χωρίς λόγο, σε μία δήλωση που φάνηκε να απαντά σε παράπονα που έχουν εκφράσει η Γαλλία και η Γερμανία για την αναμενόμενη απόρριψη της συγχώνευσης των δραστηριοτήτων των Siemens και Alstom στον κλάδο των σιδηροδρόμων.
Σε σημερινή (5/2/2019) του ομιλία σε βιομηχάνους, ο Juncker δήλωσε ότι η Κομισιόν έχει μπλοκάρει 30 συγχωνεύσεις και έχει εγκρίνει πάνω από 6.000.
«Αυτό είναι ένα μήνυμα για αυτούς που λένε ότι η Κομισιόν αποτελείται από ξεροκέφαλους τεχνοκράτες», δήλωσε.
«Αυτό δείχνει ότι πιστεύουμε στον ανταγωνισμό αρκεί να είναι δίκαιος.
Δεν θα κάνουμε πολιτική ή δεν θα κάνουμε διακρίσεις σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση ισότιμων όρων ανταγωνισμού», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας, οι ισχυρότερες μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, έχουν ασκήσει πιέσεις υπέρ των δικών τους αντίστοιχα εταιριών, της Siemens και της Alstom, προκειμένου να τους επιτραπεί να συγχωνεύσουν τις δραστηριότητές τους στους σιδηροδρόμους με στόχο να ανταγωνιστούν καλύτερα στην Ευρώπη και το εξωτερικό απέναντι σε κινεζικές εταιρίες.
Ωστόσο, πρόσωπα με γνώση του θέματος αναμένουν ότι η Κομισιόν θα απορρίψει το σχέδιο, ενδεχομένως ακόμα και αύριο (6/2), υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα περιορίσει τις επιλογές και τον ανταγωνισμό για τους πελάτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η υπόθεση έχει πυροδοτήσει μια συζήτηση εντός της Κομισιόν για το εάν η ΕΕ θα πρέπει να αναθεωρήσει τους κανόνες και τις πολιτικές της περί ανταγωνισμού με τέτοιο τρόπο που σύμφωνα με ορισμένους θα επιτρέπει στις ευρωπαϊκές εταιρίες να είναι περισσότερο ανταγωνιστικές παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης