Στις 14/2 η έγκριση του ενημερωτικού του ομολογιακού της Aegean, στόχος επιτόκιο 3,6%

Στις 14/2 η έγκριση του ενημερωτικού του ομολογιακού της Aegean, στόχος επιτόκιο 3,6%
Στην περιοχή του 3,6% το επιτόκιο στο ομολογιακό της Aegean
Η έκδοση του ελληνικού ομολόγου στις διεθνείς αγορές …ανοίγει  την πόρτα  στην  έκδοση εταιρικών ομολόγων με πιο ευνοϊκούς όρους σε σχέση  με το παρελθόν.
Η Aegean του Ευτύχιου Βασιλάκη κάνει ντεμπούτο στη νέα χρονιά με την έκδοση επταετούς ομολογιακού δανείου στην ελληνική αγορά.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ενημερωτικό δελτίο βρίσκεται στη τελική ευθεία.
Το  διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την ερχόμενη Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 εκτιμάται ότι θα δώσει την τελική έγκριση για να ξεκινήσει η επόμενη φάση της διαδικασίας έκδοσης του ομολόγου.
Τα κεφάλαια που θα «σηκώσει» από την αγορά εκτιμώνται περίπου σε 200 εκατ ευρώ και ο χρόνος εξόφλησης θα είναι σε  7 χρόνια.
Μετά την επιτυχή έξοδο του ελληνικού δημοσίου στις διεθνείς αγορές διαμορφώνουν περιβάλλον  αποκλιμάκωσης  των επιτοκίων της αγοράς ομολόγων.
Οι ειδικοί το προσδιορίζουν  ότι το επιτόκιο  θα κινηθεί λίγο υψηλοτέρα από την περιοχή του 3,6% λόγω και της σημαντικής αποκλιμάκωσης του κρατικού δεκαετούς ομολόγου.
Τα νεοαποκτηθέντα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά μαμούθ των 5 δισ ευρώ που έχει ανακοινώσει η εισηγμένη εταιρεία του Ευτύχιου Βασιλάκη.    

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS