Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συγκαλεί για αύριο Πέμπτη 7/2 την ΚΟ των ΑΝΕΛ ο Καμμένος – Στο επίκεντρο ο Παπαχριστόπουλος

Συγκαλεί για αύριο Πέμπτη 7/2 την ΚΟ των ΑΝΕΛ ο Καμμένος – Στο επίκεντρο ο Παπαχριστόπουλος
Η ΚΟ των ΑΝΕΛ θα αποφασίσει ποιο θα είναι το μέλλον του κ.Παπαχριστόπουλου
Την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων συγκαλεί για αύριο Πέμπτη 7/2 ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος με κύριο αντικείμενο το τι θα γίνει με τον Θ. Παπαχριστόπουλο, ο οποίος έχει δεσμευθεί ότι θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα του στο κόμμα.
Την ανακοίνωση για τη σύγκλιση της ΚΟ έκανε ο εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ, Θ. Τοσουνίδης, ο οποίος υποστήριξε πως είναι μια αποφασιστική κίνηση του Προέδρου, πριν την επικύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Η συνεδρίαση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ανάλογα με τις οριστικές αποφάσεις θα κριθεί και το εάν οι ΑΝΕΛ θα έχουν Κοινοβουλευτική Ομάδα ή όχι.
Και αυτό διότι εάν ο κ.Παπαχριστόπουλος παραιτηθεί και παραδώσει την έδρα του, αυτή θα πάει στον πρώτο επιλαχόντα που είναι ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος όμως θεωρείται ξένο σώμα στους ΑΝΕΛ.
Εφόσον δεν υπάρξει κάποια μεγάλη έκπληξη, ο κ.Κουίκ αναμένεται να ανεξαρτητοποιηθεί και να κρατήσει την έδρα, εξέλιξη που θα σημάνει πως η ΚΟ των ΑΝΕΛ διαλύεται.
Σήμερα οι ΑΝΕΛ διαθέτουν 6 βουλευτές.
Με την παραίτηση Παπαχριστόπουλου και την πιθανή ανεξαρτητοποίηση του κ.Κουίκ, οι ΑΝΕΛ θα μείνουν με 5 βουλευτές, αριθμός που είναι και το όριο για τη διατήρηση της ΚΟ.
Ωστόσο, στους 5 βουλευτές των ΑΝΕΛ συμπεριλαμβάνεται ο κ.Αριστείδης Φωκάς, ο οποίος όμως δεν μπορεί βάσει του Κανονισμού της Βουλής, να συνυπολογίζεται στην ΚΟ διότι εκλέχθηκε με την Ένωση Κεντρώων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης