Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η ύστατη προσπάθεια να παραμείνει ο Παπαδόπουλος στη Forthnet

tags :
Η ύστατη προσπάθεια να παραμείνει ο Παπαδόπουλος στη Forthnet
Το παιγνίδι της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης και το δήθεν ναυάγιο της διαπραγμάτευσης των τραπεζών με Vodafone-Wind
Η δημιουργία case υποβολής υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης από τις πιστώτριες τράπεζες αποτελεί την ύστατη προσπάθεια της διοίκησης Παπαδόπουλου να διατηρήσει τη θέση της στη Forthnet.
Την αφορμή έδωσε η αύξηση του ποσοστού των πιστωτριών τραπεζών σε επίπεδα άνω των 33,34% λόγω μετατροπής ομολογιών η οποία έδωσε τροφή για την ανάπτυξη φημολογίας ότι επίκειται υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης αλλά ότι ναυαγεί η διαπραγμάτευση μεταξύ πιστωτριών τραπεζών και Vodafone-Wind.
Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι καθώς οι τράπεζες δεν δρουν από κοινού και συντονισμένα και τις επόμενες ημέρες τα νομικά επιτελεία τους αναμένεται να αποστείλουν τα σχετικά στοιχεία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Παράλληλα η διαπραγμάτευση των πιστωτριών τραπεζών μέσω της Nomura με τις Vodafone-Wind βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Έτσι φαίνεται ότι σήμερα η λύση στα χρόνια προβλήματα της Forthnet είναι περισσότερο ορατή από ποτέ. Αυτό όμως δεν συμβαδίζει με τις προθέσεις της διοίκησης Παπαδόπουλου η οποία προσπάθησε να αποτρέψει τις όποιες εξελίξεις εμφανίζοντας επενδυτές κατά καιρούς χωρίς ωστόσο αυτοί να προσκομίσουν δεσμευτική πρόταση.
Αντιθέτως οι όποιες προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν μη δεσμευτικές και περίοδο αποκλειστικής διαπραγμάτευσης γεγονός που είναι προφανές ότι θα οδηγούσε σε καθυστερήσεις την όποια προσπάθεια των τραπεζών να απαλλαγούν από τον τεράστιο βραχνά των υπέρογκων οφειλών της Forthnet.
Επισημαίνεται ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι τράπεζα μέτοχος τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προκαλέσει Γενική Συνέλευση με θέμα την ανατικατάσταση των μελών του ΔΣ και ορισμό νέων. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι προφανές ότι ο κύκλος του κυρίου Πάνου Παπαδόπουλου στην εταιρία κλείνει καθώς οι τράπεζες και οι Vodafone Wind μπορούν να διαμορφώσουν πλειοψηφία στη Γενική Συνέλευση.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης