Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πετρόπουλος: Η ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία θα προβλέπει κούρεμα έως και 70%

Πετρόπουλος: Η ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία θα προβλέπει κούρεμα έως και 70%
Η υπαγωγή θα γίνεται με τρία απλά βήματα μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ είπε ο κ.Πετρόπουλος
Την θέση ότι η ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία «θα προβλέπει γενναίο κούρεμα έως 70% της συνολικής οφειλής», «περικοπή των προσαυξήσεων κατά 85%», αποπληρωμή σε έως 120 δόσεις διατύπωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Finance & Markets Voice» ο κ.Πετρόπουλος ανέφερε ότι η υπαγωγή στη ρύθμιση θα γίνεται «με τρία βήματα, μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ» και στόχος της κυβέρνησης είναι να τεθεί σε εφαρμογή τον Μάρτιο.
Σύμφωνα με τον κ.Πετρόπουλο, «η κύρια οφειλή θα περικοπεί μέσω του επανυπολογισμού των οφειλόμενων με βάση τον ν. 4387/16», αφορά ενεργούς και μη ενεργούς και εξαιρούνται μόνο όσοι εντάχθηκαν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
«Δυνητικά στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν 550.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, 22.000 επιστήμονες και 350.000 αγρότες με συνολικές οφειλές 16 δισ. ευρώ» είπε ο κ.Πετρόπουλος, τονίζοντας ότι σε αυτούς εντάσσονται «και 80.000 πολίτες, που αν και έχουν τις προϋποθέσεις να συνταξιοδοτηθούν, δεν μπορούν να λάβουν σύνταξη λόγω μεγάλων οφειλών».
«Ο στόχος είναι να δοθεί ανάσα και προοπτική σε ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, αλλά και ώθηση στην αγορά» τόνισε ο κ.Πετρόπουλος, ο οποίος κάνοντας σύντομο απολογισμό για τα δύο χρόνια λειτουργίας του ΕΦΚΑ, υπογράμμισε ότι «πέτυχε πλεονάσματα, που μας επέτρεψαν να σταματήσουμε τις περικοπές των συντάξεων, να κάνουμε θετικές παρεμβάσεις για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, να θωρακίσουμε το σύστημα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων».
Για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κ.Πετρόπουλος αφού υπενθύμισε ότι «μετά από 10 χρόνια 660.000 εργαζόμενοι βλέπουν αυξήσεις»,εκτίμησε ότι «θα μοχλεύσει θετικά την οικονομία», «θα τονώσει την αγορά και θα ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», ενώ προειδοποίησε «αν τολμήσουν κάποιοι να μεταβάλουν τους όρους εργασίας, θα είμαστε αμείλικτοι», θα υπάρξουν έλεγχοι με όλους τους διαθέσιμους μηχανισμούς, εξήγησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης