Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δεν δεχόμαστε εγκληματίες πολέμου στην κυβέρνηση του Κοσόβου

ΗΠΑ: Δεν δεχόμαστε εγκληματίες πολέμου στην κυβέρνηση του Κοσόβου
Αυστηρό μήνυμα των ΗΠΑ στην κυβέρνηση του Κοσόβου
Οι εγκληματίες πολέμου δεν έχουν θέση στην κυβέρνηση του Κοσόβου, έστειλε ο Αμερικανός πρεσβευτής στη χώρα, Philip Kosnett, επικρίνοντας την Πρίστινα γιατί προσέλαβε ως σύμβουλο του πρωθυπουργού έναν καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (UCK).
«Καταδικασμένοι εγκληματίες πολέμου δεν έχουν θέση στην κυβέρνηση του Κοσόβου.
Οι ηγέτες όλων των μερών θα πρέπει να σταματήσουν να υποστηρίζουν τέτοια άτομα.
Η στήριξη αυτή θέτει υπό αμφισβήτηση τη δέσμευση του Κοσόβου στο κράτος δικαίου.
Χαίρομαι που βλέπω ομάδες από διαφορετικές κοινότητες να μιλούν ομόφωνα», έγραψε στο Twitter.
Ο Sylejman Selimi, καταδικασμένος σε κάθειρξη επτά ετών για εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν ο ίδιος και τα στρατεύματά του στη διάρκεια του πολέμου του 1998-99, διορίσθηκε σύμβουλος του πρωθυπουργού Ramush Haradinaj μερικές ημέρες μετά την αποφυλάκισή του.
Επισημαίνεται πως η Ουάσιγκτον είναι από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά.
Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες η αμερικανική κυβέρνηση έχει επικρίνει τον Ramush Haradinaj επειδή επέβαλε δασμούς 100% στα προϊόντα της Σερβίας, σταματώντας όλες τις σερβικές εξαγωγές στο Κόσοβο, και τον έχει καλέσει να αναιρέσει την απόφασή του ή να υποστεί τις συνέπειες.
Ο Sylejman Selimi αποφυλακίσθηκε υπό επιτήρηση στις 25 Ιανουαρίου 2019, πριν ολοκληρώσει την έκτιση της ποινής του, τον Σεπτέμβριο 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης