Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Δίκαιη ανάπτυξη για την οποία παλεύει ο ΣΥΡΙΖΑ ή επιστροφή στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έφεραν τη χρεοκοπία

Χαρίτσης: Δίκαιη ανάπτυξη για την οποία παλεύει ο ΣΥΡΙΖΑ ή επιστροφή στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έφεραν τη χρεοκοπία
O ΣΥΡΙΖΑ «είναι και θα παραμείνει κόμμα τις ριζοσπαστικής Αριστεράς», αναφέρει ο Α. Χαρίτσης
O ΣΥΡΙΖΑ είναι «η μόνη δύναμη που μπορεί να ολοκληρώσει τις ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης τετραετίας, να υπερασπιστεί και να διευρύνει τα συλλογικά συμφέροντα και δικαιώματα», τονίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο υπουργός Εσωτερικών, Α. Χαρίτσης.
Ο ίδιος σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι και θα παραμείνει κόμμα τις ριζοσπαστικής Αριστεράς» και πως η στροφή στη σοσιαλδημοκρατία δεν είναι η λύση για την περαιτέρω ενίσχυσή του.
«Το αντίθετο.
Η στροφή της σοσιαλδημοκρατίας προς την Αριστερά, η ρήξη της με τον νεοφιλελευθερισμό και την οπισθοδρομική και μισαλλόδοξη δεξιά της ΝΔ είναι όρος για την πολιτική της επιβίωση (σ.σ. της σοσιαλδημοκρατίας)», όπως αναφέρει ο υπουργός.
Ο κ. Χαρίτσης εκτιμά ότι ενόψει εκλογών τα διλήμματα που προκύπτουν είναι «ξεκάθαρα», με πρώτο «δίκαιη ανάπτυξη για την οποία παλεύει ο ΣΥΡΙΖΑ ή επιστροφή στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έφεραν τη χρεοκοπία, όπως διεκδικεί η ΝΔ», ενώ χαρακτηρίζει «αναπόφευκτη» την πόλωση «με προγραμματικούς όρους».
Για τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο υπουργός αναφέρει ότι επρόκειτο για μία συνεργασία «ειδικού σκοπού, βασισμένη σε μια ξεκάθαρη προγραμματική συμφωνία για την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια, η οποία πέτυχε τον σκοπό της».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης