Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται προοδευτική διακυβέρνηση - Μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να τη διασφαλίσει

Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται προοδευτική διακυβέρνηση - Μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να τη διασφαλίσει
«Το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες», σύμφωνα με την Φ. Γεννηματά
«H χώρα χρειάζεται προοδευτική διακυβέρνηση» και «μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να τη διασφαλίσει», τόνισε η Φώφη Γεννηματά από την Καρδίτσα.
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά, στο πλαίσιο εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ν.Ε. Καρδίτσας, άσκησε σκληρή κριτική τόσο στην κυβέρνηση,  όσο και στη ΝΔ, ενώ έκανε αναφορά και τη συμφωνία των Πρεσπών.
Όπως σημείωσε, η χώρα μόνο ένα ισχυρό ΚΙΝΑΛ μπορεί να διασφαλίσει μια προοδευτική διακυβέρνηση, «μια κυβέρνηση που θα κερδίσει τη χαμένη αξιοπιστία της χώρας μας και θα διασφαλίσει το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα».
«Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα.
Με τη θηλιά στο λαιμό που μας έβαλε», σημείωσε χαρακτηριστικά και έκανε αναφορά στο Σχέδιο Ελλάδα που έχει παρουσιάσει,  «μια ολοκληρωμένη πρόταση - με στόχους, προτεραιότητες, αλλαγές και συγκεκριμένα μέτρα - για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική δικαιοσύνη».
Όπως είπε, «δεν αρκεί ο κ. Τσίπρας να παριστάνει τον προοδευτικό, πρέπει να είναι στην πράξη.
Προοδευτική στάση είναι να διασφαλίζεις τα συμφέροντα της χώρας σου, αυτό κάνουμε εμείς, επιμένοντας στον πατριωτικό χαρακτήρα του κόμματος, αυτή είναι η κληρονομιά της δικής μας Παράταξης».
Κάνοντας αναφορά στους αγρότες επεσή,ανε πως «η παράταξή μας πάντα ήταν και είναι κοντά τους.
Καταθέσαμε διάταξη νόμου και δεσμευόμαστε για την επαναφορά της φορολογίας τους στο 13% και για κάρτα αγροτικού πετρελαίου για τη μείωση του κόστους ενέργειας».
Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα εθνικά θέματα υποχωρούν, η Δημοκρατία είναι σε κίνδυνο.
Και έρχομαι και στην οικονομία που όπως είπε ο κ. Τσίπρας, είναι το φόρτε του… Στην οικονομία, πέρα από τα μεγάλα λόγια η ανάπτυξη καρκινοβατεί, οι φόροι πνίγουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις».
Αναφερόμενη στη συμφωνία των Πρεσπών, σημείωσε ότι στη Βουλή μια ευκαιριακή πλειοψηφία επικύρωσε το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και ότι «την πόρτα την άνοιξε με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Τσίπρας.
Με μια του κίνηση έκανε τρεις μεγάλες ζημιές».
Όπως εξήγησε «παρέδωσε ταυτότητα και γλώσσα κρατώντας ζωντανή τη σπίθα του αλυτρωτισμού.
Παρέδωσε όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει για τη χώρα ο Ανδρέας Παπανδρέου με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 που εξασφάλιζε τη δυνατότητα εξεύρεσης μια ολοκληρωμένης και βιώσιμης λύσης».
Πρόσθεσε ότι ο Α. Τσίπρας αρνήθηκε τη συνεννόηση για την εθνική γραμμή και  χρησιμοποίησε τη Συμφωνία για να διχάσει τον ελληνικό λαό, ενώ έκανε λόγο και για πλήγμα στον Κοινοβουλευτισμό λέγοντας ότι «κόμματα διαλύονται για να εξασφαλιστούν οι "πρόθυμοι" που απαιτούνται για να πετύχει το στόχο του. Βουλευτές αλλάζουν κόμμα από μέρα σε μέρα.
Βουλευτές "ενοικιάζονται" από το ένα κόμμα στο άλλο».  
Για τη ΝΔ η κ. Γεννηματά υπογράμμισε πως «η χώρα δεν έχει ανάγκη αποδοκιμάζοντας τον απερχόμενο πρωθυπουργό να επιλέξει έναν επίδοξο αντικαταστάτη του που δεν μπαίνει καν στο κόπο να παρουσιάσει πρόγραμμα διακυβέρνησης και εξόδου από την κρίση».
Ακόμη, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προσερχόμενη στο χώρο της εκδήλωσης σε δηλώσεις της ανέφερε ότι χθες στη Bουλή μια ευκαιριακή πλειοψηφία ενέκρινε την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ που ήταν το αποτέλεσμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, «μιας συμφωνίας επιζήμιας για τα εθνικά συμφέροντα, γιατί κρατά ζωντανή τη ρίζα του αλυτρωτισμού».
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «κανείς δεν θα ξεχάσει στην Ελλάδα τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Τσίπρα. Ό,τι και αν κάνει, κανείς δεν θα ξεχάσει και τη συγκυβέρνησή του με την ακροδεξιά. Προσπαθεί πανικόβλητος, στην τελική ευθεία για τις εκλογές, να δώσει δείγματα προοδευτισμού.
Όπως όμως του είπα και χθες, το στίγμα της συγκυβέρνησης με την ακροδεξιά του κ. Καμμένου θα τον βαραίνει για πάντα.
Το μόνο που μπορεί να κάνει για να φανεί χρήσιμος αυτή τη στιγμή στον τόπο, είναι να ορίσει ημερομηνία εκλογών».  
Λύση για την  Ελλάδα,  πρόσθεσε η κ. Γεννηματά,  δεν μπορεί να είναι η επιστροφή της Δεξιάς.
«Ο δικός μας ο στόχος είναι η στρατηγική ήττα των συντηρητικών πολιτικών.
Και αυτών που εφάρμοσε όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το στίγμα που έχει αφήσει η ΝΔ με την πολιτική της, και που δυστυχώς φαίνεται ότι συνεχίζει να πορεύεται ακριβώς σε αυτή τη γραμμή», τόνισε.
Κατά την ίδια, «δυο δρόμοι ανοίγονται για τον ελληνικό λαό».
Όπως εξήγησε, «ο ένας είναι ο δρόμος της πόλωσης και του διχασμού.
Αυτόν που δείχνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ» και αναπαράγουν την κρίση οδηγούν σε νέα αδιέξοδα, ενώ ο δεύτερος «είναι ο δρόμος που δείχνει το Κίνημα Αλλαγής. Συνεννόηση γύρω από ένα προοδευτικό πρόγραμμα ελληνικής ταυτότητας για να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την κρίση».  
«Το δίλημμα λοιπόν αυτών των εκλογών είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες.
Σε αυτό καλούνται να απαντήσουν οι Έλληνες πολίτες», κατέληξε η κ. Γεννηματά, τονίζοντας πως «είμαστε αισιόδοξοι ότι θα είμαστε η έκπληξη των επόμενων εκλογών» και «το Κίνημα Αλλαγής θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης