Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τα φθηνά κόλπα του Προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ

tags :
Τα φθηνά κόλπα του Προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ
Μια απάντηση στα κατά συρροή ψέματα και δόλιες συκοφαντίες του Σταύρου Καπάκου
Με μεγάλο ενδιαφέρον  και κατανόηση διαβάσαμε το νέο πόνημα του προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ κου Καπάκου , με το οποίο υποτίθεται πως απαντάει στην επιστολή που καταθέσαμε χθες στη συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού.  
Συνηθισμένος στη δημαγωγία και τα λόγια του αέρα, έχοντας προφανώς την πεποίθηση πως ο κλάδος μας αποτελείται από ανεγκέφαλους, ο κος Καπάκος δεν απαντάει σε κανένα από τα θέματα που θίξαμε  και περιορίζεται σε υποθέσεις και ψέματα για να δημιουργήσει εντυπώσεις.
Επειδή τα συνθήματα και τα λόγια του αέρα είναι μία τακτική της δεκαετίας του 80 που δεν εκφράζει τον σύγχρονο σκεπτόμενο άνθρωπο, θα απαντήσουμε πολύ συγκεκριμένα:
Η διαφύλαξη των συμφερόντων του Οργανισμού δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται «φθηνά κόλπα».
Φθηνά κόλπα αγαπητέ μας κύριε Καπάκο,  είναι οι προσλήψεις ημέτερων χωρίς βιογραφικά, χωρίς όνομα και χωρίς σχέδιο.
Φθηνά κόλπα, είναι να κοροϊδεύεις τους συνταξιούχους, όταν γνωρίζεις πολύ καλά ότι ο νόμος που ψήφισε πραξικοπηματικά ο συνέταιρός σου κος Πετρόπουλος, οδηγεί στη δραματική μείωση των συντάξεων καθώς απαγορεύεται πλέον η χρήση του εσόδου 2% επί του Τζίρου  για την χρηματοδότηση του λογαριασμού των συντάξεων και του εφάπαξ.
Επίσης φθηνό και δόλιο είναι πως ενώ κύριε Καπάκο τα γνωρίζετε όλα αυτά, δεν έχετε προσφύγει κατά του νόμου αυτού για να γλιτώσουν οι συντάξεις
Φθηνό κόλπο είναι να μην διεκδικείς από τον ΕΦΚΑ, τα 700.000 ευρώ που «νταβατζήδικα» παρακράτησε επειδή δεν υποκύψαμε στους εκβιασμούς  να αλλάξουμε τη σύμβαση που ήταν προς το συμφέρον του ΕΔΟΕΑΠ.
Την ίδια ώρα, δεν διεκδικείτε ούτε τα χρήματα που παρακρατούσε παρανόμως ο ΕΦΚΑ από τους νέους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ για τέσσερις μήνες, ούτε φυσικά το ξεχασμένο μη καταχωρημένο αγγελιόσημο για το οποίο ποιείτε την νήσσαν.  
Πάμφθηνο κόλπο είναι να κατηγορείτε δύο μέλη του ΔΣ ότι στρέφονται κατά των συμφερόντων του Οργανισμού, όταν ΕΣΕΙΣ ο ίδιος τους και οι φίλοι σας, ζητούσατε επιμόνως να προσημειώσει το ακίνητό του ΕΔΟΕΑΠ ο ΕΦΚΑ για να το «προστατεύσει» υπακούοντας τυφλά τον κο Πετρόπουλο και την κομματική σας γραμμή.
Επειδή το μόνο που έχει μάθει να λέει είναι ψέματα τον προκαλούμε να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή του κου Δραϊνάκη, το έγγραφο αίτημα για γνωμοδότηση που υποβλήθηκε από τον Νίκο Καρούτζο και τρίτον τα πρακτικά της συνεδρίασης πριν αποχωρήσουμε. Έτσι θα καταλάβουν οι ασφαλισμένοι, γιατί αποχωρήσαμε.
Γιατί απλά, νομίζει πως ο ΕΔΟΕΑΠ διοικείται από το Μαξίμου και τα μέλη του ΔΣ απλώς βρίσκονται εκεί για να λένε ναι στο σχέδιο ΕΟΠΥΥησης του ΕΔΟΕΑΠ.  
Φθηνό κόλπο είναι να λέτε πως εμείς δεν θέλουμε να γίνει αναλογιστική μελέτη (εδώ ξεπεράσατε και τον Μυνχάουζεν) όταν είναι καταγεγραμμένο σε πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ του περασμένου καλοκαιριού ότι επισημαίναμε πολλάκις όλα όσα απαιτούν οι αναλογιστές και ο πολύς κύριος Καπάκος μας εξύβριζε λέγοντας τσιτάτα του στυλ «το Παρίσι δεν χτίστηκε σε μία μέρα» κι άλλες αμπελοφιλοσοφίες. Είδατε που έρχεστε στα λόγια μας με καθυστέρηση 7 μηνών?
Μόνο που αργήσατε να καταλάβετε ότι δεν κάναμε αντιπολίτευση όταν σας τα λέγαμε αυτά, αλλά νοιαζόμασταν για τον ΕΔΟΕΑΠ τον οποίο καταφέραμε να κρατήσουμε ζωντανό με μηδενικά έσοδα, όταν εσείς μεγάλε φιλόσοφε Καπάκο και η ΕΣΗΕΑ αρνηθήκατε  να στείλετε οικονομική βοήθεια και τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο τα κρατούσαμε με νύχια και με δόντια για να μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες των καρκινοπαθών συναδέλφων μας.
Ήταν τότε που μας λέγατε να δώσουμε το κτίριο του ΕΔΟΕΑΠ προσημείωση στον ΕΦΚΑ. Θυμάστε?
Όσον αφορά στους εργοδότες, ο πεφτοσυνεφάκιας Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ μάλλον ξέχασε  τι είχε συμφωνήσει με τους εργοδότες και αυτός και η κα Αντωνιάδου μας εγκαλούσαν για υποχρέωση του Οργανισμού για σύνταξη έκθεσης φερεγγυότητας.
Εσείς τα δεχτήκατε αυτά!
Σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις, καλούμε τον κύριο Καπάκο να θυμηθεί τον στημένο διαγωνισμό για την αναλογιστική μελέτη και μην ανατρέξει πολύ πίσω.
Τη σύμβαση με την Ιντρασόφτ που παρά το γεγονός ότι αναλυτικά εξηγήσαμε σε περασμένη συνεδρίαση του ΔΣ πως πρέπει να υπάρχει περιγραφή του έργου, εκείνος για άλλη μια φορά θεώρησε σωστό να εισηγηθεί απευθείας ανάθεση χωρίς να γνωρίζει καν ο Οργανισμός τι θα παραλάβει, να αποσύρει το θέμα μετά τις αντιδράσεις μας και να το ξαναφέρει χθες χωρίς τελικά να ψηφιστεί και πάλι!  
Μπορεί να μας πει ο κύριος Καπάκος ο οποίος αρέσκεται στις μεγαλειώδεις δηλώσεις, αν ο ίδιος και η κα Αντωνιάδου λαμβάνουν  τις αμοιβές ΔΣ που είχε δηλώσει ότι θα παραιτηθεί προς χάριν εντυπώσεων και αν η κα Αντωνιάδου τις απέδωσε στο ταμείο αλληλοβοήθειας της ΕΣΗΕΑ όπως έλεγε σχεδόν με δάκρυα στα μάτια σαν μία νέα Μάρθα Βούρτση;
  1. Μπορεί να μας πει αν εκτέλεσε την απόφαση που πήρε το ΔΣ για συμβάσεις με τρία νοσηλευτήρια αλλά και τι γίνεται με το Ντυνάν
  2. Μπορεί να μας πει γιατί δεν έκανε διαγωνισμό για αντιδραστήρια και δίνει ακόμα χωρίς αποφάσεις ΔΣ χρήματα στη Roche;
  3. Μπορεί να μας πει με ποια απόφαση ΔΣ τροποποίησε προς το δυσμενέστερο συμβάσεις του ΕΔΟΕΑΠ με τη Βιοατρική;
  4. Μπορεί να μας πει αν εφαρμόζει  τον Κανονισμό Είσπραξης Εσόδων για το δημόσιο;
  5. Μπορεί να μας πει αν άλλο προϋπολογισμό και ισολογισμό ψήφισε και άλλο έβαλε στο πρακτικό του ΔΣ;.
  6. Ίσως σε όλα αυτά να απαντήσει ότι το Παρίσι δεν χτίστηκε σε τρεις ημέρες. Εμείς δεν γνωρίζουμε ειλικρινά σε πόσες ημέρες χτίστηκε το Παρίσι.
  7. Γνωρίζουμε όμως ότι χρειάστηκαν μόλις έξι μήνες για να καταφέρει ο κ. Καπάκος και οι συνοδοιπόροι του να διαλύσουν τον ΕΔΟΕΑΠ.

Νίκος Καρούτζος, Μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ και πρώην Πρόεδρος ΔΣ
Άντζυ Σταθάτου, Μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ και πρώην Γ. Γραμματέας ΔΣ

ΥΓ: Οι αποδείξεις στα όσα αναφέρουμε παραπάνω στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης