Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Οι αγορές ελπίζουν μόνο να μην επιδεινωθούν περαιτέρω οι σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας

JP Morgan: Οι αγορές ελπίζουν μόνο να μην επιδεινωθούν περαιτέρω οι σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας
Πλέον η αγορά θα πανηγυρίσει οποιοδήποτε αποτέλεσμα προκύψει από τις συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας που δεν περιλαμβάνει την επιβολή νέων δασμών
Οι αγορές έχουν αρχίσει να περιορίζουν τις προσδοκίες τους σχετικά με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας και το μόνο που θέλουν είναι να μην επιβληθούν νέοι δασμοί.
Αυτό επισημαίνει η αναλύτρια της JP Morgan Asset Management, Hannah Anderson, ενόψει της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες μεταξύ Αμερικανικών αξιωματούχων -υπό τον υπουργό Οικονομικών, Steve Mnuchin- και Κινεζικών αξιωματούχων υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Liu He.
Η τρίμηνη εκεχειρία ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου λήγει την 1η Μαρτίου.
Σύμφωνα με την Anderson, ενώ σε κάποια  φάση οι αγορές ήλπιζαν αυτές οι διαπραγματεύσεις να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα βάλει τέλος στον εμπορικό πόλεμο, οι επενδυτές θα ικανοποιηθούν εάν η Ουάσιγκτον απλά αποφασίσει να μην επιβάλλει νέους δασμούς στην Κίνα.
«Πιστεύω ότι οι προσδοκίες έχουν αλλάξει και από εκεί που οι επενδυτές ήλπιζαν σε επίλυση της διαφωνίας ΗΠΑ - Κίνας, πλέον θα θεωρήσουν επιτυχία εάν οι ΗΠΑ δεν επιβάλλουν νέους δασμούς την 1η Μαρτίου» επεσήμανε η ίδια.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα σχετικά με τις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών στο Πεκίνο αυτή την εβδομάδα, θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για την επίλυση της εμπορικής διαμάχης.
«Ενώ είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι ΗΠΑ φαίνεται να σκέφτονται το ενδεχόμενο να παρατείνουν την προθεσμία που έχουν δώσει για την επίτευξη συμφωνίας, η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ φαίνεται να διατηρεί σταθερή την άποψή της ότι οι μεγαλύτερες κινεζικές αγορές αμερικανικών προϊόντων και η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας των ΗΠΑ δεν έχουν νόημα χωρίς μηχανισμούς που να διασφαλίζουν ότι η Κίνα θα ανταποκριθεί στις υποσχέσεις της», δήλωσε η Anderson.
Ωστόσο, η Κίνα έχει ανισταθεί σε τέτοιες απαιτήσεις κατά το παρελθόν.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι μια συμφωνία είναι αδύνατη, αλλά η μεγάλη συμφωνία που η αμερικανική κυβέρνηση επιδιώκει απέχει πολύ.
Μικρότερες συμφωνίες για συγκεκριμένες πτυχές της ευρύτερης εμπορικής σχέσης, αντί μιας συμφωνίας για την επίλυση όλων των διαφορών, είναι πιθανές κατά τη διάρκεια του έτους» προσθέτει η Anderson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης