Τελευταία Νέα
Διεθνή

SOS από Schaeuble ενόψει ευρωεκλογών: Πολεμήστε το λαϊκισμό, εξηγήστε τα οφέλη της παγκοσμιοποίησης

tags :
SOS από Schaeuble ενόψει ευρωεκλογών: Πολεμήστε το λαϊκισμό, εξηγήστε τα οφέλη της παγκοσμιοποίησης
Σήμα κινδύνου από τον Schaeuble για τη σύνθεση του επόμενου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Σήμα κινδύνου για την άνοδο των λαϊκιστικών δυνάμεων ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου στέλνει ο πρόεδρος του Γερμανικού Κοινοβουλίου Wolfgang Schaeuble, ο οποίος επισημαίνει ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τη σύνθεση του επόμενου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο Schaeuble εκφράζει την ανησυχία του για την άνοδο των εθνικιστικών, λαϊκιστικών δυνάμεων και επισημαίνει ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η ολοένα και αυξανόμενη ισχύς των εν λόγω ευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων, η οποία τροφοδοτείται από την οικονομική στασιμότητα και τις παρατεταμένες μεταναστευτικές κρίσεις, είναι να εξηγηθούν στους ψηφοφόρους αναλυτικά και ξεκάθαρα τα οφέλη που έχουν προκύψει από την παγκοσμιοποίηση.
Έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις Εξωτερικές Υποθέσεων αναφέρει ότι τα αντι-ευρωπαϊκά κόμματα αναμένεται να λάβουν το ένα τρίτο των εδρών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κάτι που όπως επισημαίνεται, θα μπορούσε  «να υποσκάψει την ασφάλεια και την άμυνα της Ευρώπης και εν τέλει να σπείρει τη διαφωνία, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην καταστροφή της ΕΕ».
Το ίδιο think tank υποστηρίζει ότι τα ευρωσκεπτικιστικά αυτά κόμματα είναι πιθανό να συνεργαστούν έτσι ώστε να υπονομεύσουν την ευρωπαϊκή συνεργασία, όπως το να πιέσουν για την κατάργηση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Παρά τις δυσοίωνες αυτές προβλέψεις ο Schaeuble παραμένει αισιόδοξος, υποστηρίζοντας πως υπάρχει ακόμα χρόνος για να «καταπολεμηθεί» ο λαϊκισμός και να εξηγηθούν στους Ευρωπαίους πολίτες τα οφέλη της παγκοσμιοποίησης.
«Είμαστε στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας.
Και σε αυτήν την εκστρατεία, πρέπει να πολεμήσεις και όχι να σκεφτείς τι θα κάνεις, αν δεν πετύχεις.
Θα κάνουμε ότι μπορούμε, και πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε» υποστήριξε ο Schaeuble, επισημαίνοντας τη «συνταγή» που πρέπει να ακολουθήσουν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες.
«Το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνουν οι πολιτικοί ηγέτες είναι να εξηγήσουν στο λαό γιατί είναι έτσι η σημερινή κατάσταση, γιατί χρειάζεται, ποια είναι τα πραγματικά πλεονεκτήματα.
Η παγκοσμιοποίηση θα μας κάνει όλους πλουσιότερους.
Το αντίθετο θα κάνει τον καθένα μας φτωχότερο» είπε μιλώντας στο CNBC ο Schaeuble.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης