Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διθυραμβικά σχόλια της FAZ για τον Zaev: Χωρίς αυτόν ο Τσίπρας δεν θα είχε πετύχει τη συμφωνία των Πρεσπών

Διθυραμβικά σχόλια της FAZ για τον Zaev: Χωρίς αυτόν ο Τσίπρας δεν θα είχε πετύχει τη συμφωνία των Πρεσπών
Σε εποχές που οι ιστορίες επιτυχίας στην εξωτερική πολιτική σπανίζουν, ο Zaev έκανε ακριβώς αυτό το πράγμα
Με θερμά λόγια αναφέρεται στον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Zoran Zaev η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung υπογραμμίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα είχε πετύχει τίποτα εάν δεν ήταν πρωθυπουργός της χώρας ο Zaev.
«Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας επαινέθηκε πολύ στο εξωτερικό για τη θαρραλέα πολιτική του για την επίλυση του ονοματολογικού με την Βόρεια Μακεδονία και την προσπάθεια του να εξευρεθεί μια ειρηνική λύση με τη μικρή γειτονική χώρα. Μικρής προσοχής αντίθετα έτυχε ο άνθρωπος χωρίς τον οποίο ο Τσίπρας, παρά τις καλές προθέσεις του, θα οδηγούνταν σε αδιέξοδο. Αυτός είναι ο Zoran Zaev ο οποίος εξελέγη Πρωθυπουργός της FYROM το 2017 και κάποια στιγμή θα τελειώσει τη σταδιοδρομία του ως Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας».
Το άρθρο αναφέρει ότι ο Zaev κατάφερε να επιβληθεί στην εσωτερική πολιτική σκηνή της χώρας του και να ανοίξει ο δρόμος ώστε η Βόρεια Μακεδονία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Και το άρθρο καταλήγει:
«Μαζί με τον Τσίπρα, έναν άλλο αριστερό πραγματιστή, θα του απονεμηθεί στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια το βραβείο Ewald von Kleist .
Το βραβείο πήρε το όνομά του από τον άνθρωπο που είχε την πρωτοβουλία για την σημαντικότερη διάσκεψη της χρονιάς για την ασφάλεια. Απονέμεται σε προσωπικότητες ‘οι οποίες με ιδιαίτερο τρόπο συνέβαλαν στην ειρήνη και την επίλυση των διαφορών'.
Σε εποχές που οι ιστορίες επιτυχίας στην εξωτερική πολιτική σπανίζουν, ο Zaev έκανε ακριβώς αυτό το πράγμα».

www.bankingnews.gre

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης