Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πετρόπουλος: Δραστική μείωση των συντάξεων θα προκαλέσει η τυχόν εφαρμογή του προγράμματος της ΝΔ για την κοινωνική ασφάλιση

Πετρόπουλος: Δραστική μείωση των συντάξεων θα προκαλέσει η τυχόν εφαρμογή του προγράμματος της ΝΔ για την κοινωνική ασφάλιση
«Τυχόν εφαρμογή του προγράμματος της ΝΔ θα προκαλέσει μείωση των συντάξεων και μάλιστα δραστική», σύμφωνα με τον Τ. Πετρόπουλο
Περιθώρια βελτιώσεων που πρέπει να γίνουν έχει αφήσει η λειτουργία του ΕΦΚΑ, ανέφερε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στο αναπτυξιακό συνέδριο Πελοποννήσου,  στην Αρχαία Ολυμπία, απ΄ όπου άσκησε και κριτική στο πρόγραμμα κοινωνικής ασφάλισης της Ν.Δ. λέγοντας ότι θα προκαλέσει δραστική μείωση των συντάξεων τυχόν εφαρμογή του.
Ειδικότερα, ο κ. Πετρόπουλος για το πρόγραμμα της ΝΔ για την κοινωνική ασφάλιση, τόνισε ότι «τυχόν εφαρμογή του θα προκαλέσει μείωση των συντάξεων και μάλιστα δραστική» και μάλιστα «αυτό είναι αναπόφευκτο να συμβεί γιατί μιλάει για εν γένει οριζόντια μείωση κατά 5% των ασφαλιστικών εισφορών».
Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό «παράγει ετήσιο αρχικό έλλειμμα τριών δις. ευρώ στην κοινωνική ασφάλιση, που σημαίνει μείωση των συντάξεων κατά το μέρος που δεν της περικόψαμε εμείς».
Αναφερόμενος στον ΕΦΚΑ επισήμανε ότι «αν δούμε πώς χτίστηκε αυτή η νέα δυνατότητα των ασφαλισμένων να έχουν κοινωνική ασφάλιση, μπορεί κανείς να αντιληφθεί γιατί ακόμα και οι διεθνείς φορείς επαίνεσαν αυτό το έργο», συμπληρώνοντας πως «αυτός ο τρόπος είναι παραδειγματικός για τη λειτουργία και για την ανάπτυξη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα δύσκολων μορφών οργάνωσης σε τόσο πολύπλοκα ζητήματα».
«Πρέπει να σκεφτούμε πως αυτή η λειτουργία που επιτελείται από τον σημερινό Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης θα έπρεπε να επιλύσει προβλήματα περίπου 350 διαφορετικών καθεστώτων κοινωνικής ασφάλισης και 8 φορέων που ενοποιήθηκαν πριν από δύο χρόνια», σημείωσε και πρόσθεσε πως «δεν είναι δυνατόν να δει κανείς τόσο σύντομα αυτή την πρόοδο να αναπτύσσεται, χωρίς να αφήσει περιθώρια και άλλων βελτιώσεων που προφανώς και αυτές πρέπει να γίνουν».
Για την Ηλεία ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι «για να μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη, πρέπει να δούμε την ποιότητα ως στόχο, διότι ο νομός έχει την δυνατότητα να παράγει προϊόντα πρώτης ποιότητας με σύγχρονες καλλιέργειες και οργανωμένο τρόπο».
Τέλος, εκτίμησε ότι «διανοίγονται μεγάλες δυνατότητες για τα υψηλού επιπέδου προϊόντα, αφού μετά την συμφωνία των Πρεσπών σύντομα θα δημιουργηθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης του σιδηροδρόμου ταχείας κυκλοφορίας και μεγάλων εμπορευματικών μετακινήσεων, μέσω της Βόρειας Μακεδονίας και της Σερβίας, γεγονός που θα οδηγήσει τα προϊόντα μας σε κεντρικές αγορές της Ευρώπης».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης