Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Ισχυρή αγορά εργασίας και οικονομία στις ΗΠΑ – «Υπομονή» για την πορεία των επιτοκίων

Fed: Ισχυρή αγορά εργασίας και οικονομία στις ΗΠΑ – «Υπομονή» για την πορεία των επιτοκίων
Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση Ιανουαρίου της Fed 
Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής (FOMC) θα είναι «υπομονετική» σε ό,τι αφορά στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, αναφέρεται στα πρακτικά της συνεδρίασης που πραγματοποίησε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) στις 29-30 Ιανουαρίου 2019, επιβεβαιώνοντας την πιο διστακτική, πλέον, στάση της Fed.
Υπενθυμίζεται πως στην εν λόγω συνεδρίαση η τράπεζα αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητο το εύρος επιτοκίων στο 2,25%-2,50%.
Στα πρακτικά γίνεται αντιληπτή η πρόθεση της Fed να συνεχίσει τη συρρίκνωση του υπέρογκου ισολογισμού που δημιούργησαν τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης των περασμένων χρόνων.
Η Τράπεζα, κάνει λόγο για μία ισχυρή αγορά εργασίας και οικονομία στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και επίτευξη του στόχου για τον πληθωρισμό (2%):
«Η αγορά εργασίας συνέχισε να ενισχύεται και η οικονομική δραστηριότητα αυξάνεται με σταθερό ρυθμό.
Οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν τους τελευταίους μήνες, οι δαπάνες των νοικοκυριών συνέχισαν να αυξάνονται σημαντικά, ενώ η αύξηση των επιχειρηματικών επενδύσεων σε σταθερές τιμές επιβραδύνθηκε από τον ταχύ ρυθμό που είχε σημειωθεί νωρίτερα πέρυσι.
Τόσο ο γενικός όσο και ο δομικός πληθωρισμός, παραμένουν κοντά στα 2%.
Η Επιτροπή εξακολουθεί να αναμένει διαρκή επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας, έντονες συνθήκες της αγοράς εργασίας και τον πληθωρισμό κοντά στο συμμετρικό στόχο 2%.
Υπό το φως των παγκόσμιων οικονομικών και χρηματοπιστωτικών εξελίξεων και των περιορισμένων πιέσεων στον πληθωρισμό, η Επιτροπή θα είναι υπομονετική, καθώς καθορίζει ποιες μελλοντικές προσαρμογές στον στόχο για τα επιτόκια μπορεί να είναι κατάλληλες για την υποστήριξη αυτών των αποτελεσμάτων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης