Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καιρός: Χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες και θυελλώδεις ανέμους έφερε η «Ωκεανίς» - Πως θα κινηθεί

Καιρός: Χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες και θυελλώδεις ανέμους έφερε η «Ωκεανίς» - Πως θα κινηθεί
Tα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά μετά το μεσημέρι
Η επέλαση της κακοκαιρίας  «Ωκεανίς», που έφερε στη χώρα χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και πληθώρα προβλημάτων, θα συνεχιστεί και σήμερα, Κυριακή 24/2,  με τα φαινόμενα να αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά μετά το μεσημέρι.
Για σήμερα αναμένονται χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, ενώ βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.
Ειδικότερα, χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται κατά περιόδους στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Εύβοιας και στα νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ βροχές αναμένονται  στη Δυτική Ελλάδα , στο Κεντρικό Ιόνιο και στη Δυτική Στερεά, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχή και χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά, στα βόρεια προάστια και πιθανότατα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και στα θαλάσσια τμήματα θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης κυρίως τις βραδινές ώρες, με τη θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης να κινείται από -2 έως 4 βαθμούς και περιφερειακά οι ελάχιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις στα 5 με 6 μποφόρ.
Στο μεταξύ, οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 8 έως 9 και τοπικά 10 μποφόρ, στο Νοτιοδυτικοί Αιγαίο θα φτάνουν στα 8 έως 9 και τοπικά 10 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι, στα 5 με 6 μποφόρ.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις φτάνοντας τα 7 με 8 μποφόρ και τοπικά  τα 9 μποφόρ.

Προβλήματα από την κακοκαιρία – Δεμένα τα πλοία

Σειρά προβλημάτων, από πτώσεις δέντρων μέχρι και διακοπή της ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής, αλλά και ακυρώσεις πτώσεων στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και απαγορευτικό απόπλου σε λιμάνια, προκάλεσε η κακοκαιρία.
Ήδη, έχει τεθεί απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Επιπλέον, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό και τη Σαλαμίνα, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνας-Νέας Στύρας, Ρίου-Αντιρρίου, Βόλου-Σποράδων, Κυλλήνης-Ζακύνθου, Κυλλήνης-Κεφαλονιάς, Κεραμωτής Καβάλας-Λιμένα Θάσου, Πρίνου-Θάσου και Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης