Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βερναρδάκης: Στο «τέλος της ημέρας» θα κερδίσουμε τις εκλογές - Κανένας επενδυτικός αέρας δεν δημιουργήθηκε επί κυβερνήσεων ΝΔ

Βερναρδάκης: Στο «τέλος της ημέρας» θα κερδίσουμε τις εκλογές - Κανένας επενδυτικός αέρας δεν δημιουργήθηκε επί κυβερνήσεων ΝΔ
"Ο πυρήνας των μνημονιακών προγραμμάτων και του προγράμματος της ΝΔ είναι ίδιος", σύμφωνα με τον Χρ. Βερναδάκη
«Στο "τέλος της ημέρας" θα κερδίσουμε τις εκλογές», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, επικαλούμενος τις τάσεις που φθάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως σημειώνει «αυτό που πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει για να επιβεβαιώσει την τάση αυτή είναι, πρώτον, να συνεχίσει κυβερνητικά να νομοθετεί για τις λαϊκές τάξεις και τα δικαιώματά τους και, δεύτερον, να συνεχίσουμε τη δουλειά για τον προοδευτικό πολιτικό πόλο».
Μάλιστα, για το τελευταίο αναφέρει πως «ο στόχος είναι να υπάρξει μια μεγάλη προοδευτική συμπαράταξη.
Να δημιουργηθεί ένα πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο απέναντι στη λιτότητα και την ακροδεξιά.
Μας ενδιαφέρουν όλες οι δυνάμεις του χώρου της Αριστεράς και της προοδευτικής Κεντροαριστεράς, αλλά και όλες οι δυνάμεις της κοινωνικής Αριστεράς και των κινημάτων.
Το διακύβευμα είναι ιστορικής σημασίας για όλη την Ευρώπη και θα υπηρετήσουμε τόσο με τις πολιτικές μας όσο και με τις οργανωτικές μας πρωτοβουλίες».  
Ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ,. Βερναδάκη, «δεν πρέπει να μετεξελιχθεί σε ένα άχρωμο κόμμα «μεσαίας λογικής», αλλά να ενισχύσει τόσο το ριζοσπαστισμό του όσο και την αντικειμενική ελκτικότητα που έχει σήμερα στο κομματικό σύστημα στο να δημιουργήσει σύμμαχες όμορες πολιτικές δυνάμεις και κοινωνικές οσμώσεις.
Όσο πιο δυναμικά κάνει το πρώτο τόσο πιο παραγωγικά θα κάνει το δεύτερο».
Αναφερόμενος στη σημερινή ΝΔ, ο κ. Βερναρδάκης σημειώνει ότι «δεν είναι το κόμμα του “ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού” του Κωνσταντίνου Καραμανλή και σίγουρα, επίσης, δεν είναι το κόμμα του “μεσαίου χώρου” του Κώστα Καραμανλή», αλλά αντιθέτως, σήμερα, «σε όλα τα ζητήματα ακολουθεί τη συνταγή του “σκληρού μνημονίου”.
Και δεν νομίζω ότι το κρύβει.
Το λέει και το υπερασπίζεται».
«Ο πυρήνας των μνημονιακών προγραμμάτων και του προγράμματος της ΝΔ είναι ίδιος.
Θεσμική λιτότητα, δημοσιονομικός και λειτουργικός περιορισμός του κοινωνικού κράτους, μεταφορά δημόσιων πόρων στο ιδιωτικό κεφάλαιο», αναφέρει σε άλλο σημείο.
Κατά τον ίδιο, "κανένας επενδυτικός αέρας δεν δημιουργήθηκε επί κυβερνήσεων ΝΔ, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σήμερα και μάλιστα με επενδύσεις όχι αεριτζήδικες και χαμηλού «εργατικού κόστους», αλλά καινοτόμες, παραγωγικές, με υψηλή προστιθέμενη αξία και σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων". 
Ακόμη , σημειώνει  πως «η μάχη των επόμενων εκλογών θα είναι μια μάχη για την προστασία των κατακτήσεων που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα και την επέκτασή τους απέναντι στο σύστημα που θέλει επαναφορά στο παλιό καθεστώς της κλεπτοκρατίας».
Σχετικά με την επιδότηση ενοικίου, αναφέρει ότι «είναι μια πρώτη ενέργεια.
Η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα συνολικό σχέδιο παρέμβασης στα ζητήματα της κατοικίας», επιπλέον «θα διαμορφωθεί τελικά ένα λειτουργικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας».
Τέλος, ο κ. Βερναδάκης χαρακτηρίζει νόμιμο και ηθικό το δάνειο Πολάκη, προσθέτοντας πως «αυτό που δεν θα ήταν ηθικό και νόμιμο είναι αν η γυναίκα του Π. Πολάκη είχε οφσόρ εταιρεία και έκανε εικονικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου με φίλους χρηματοδότες καλύπτοντας, ας πούμε, χρηματοδοτικές της ανάγκες».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης