Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης: Προοδευτικός πόλος για τη στήριξη της δημοκρατίας, το μετασχηματισμό της κοινωνίας και τη δίκαιη ανάπτυξη

Κουβέλης: Προοδευτικός πόλος για τη στήριξη της δημοκρατίας, το μετασχηματισμό της κοινωνίας και τη δίκαιη ανάπτυξη
"Η ανάπτυξη θα πρέπει να περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας", σύμφωνα με τον Φ. Κουβέλη
Την αναγκαιότητα συγκρότησης ενός αριστερού και προοδευτικού πόλου, επισημαίνει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ.
Όπως αναφέρει, «στη νέα μεταμνημονιακή περίοδο που διανύουμε και στους δρόμους που ανοίγονται, είναι αναγκαία η ύπαρξη ενός προοδευτικού κοινωνικού και πολιτικού πόλου.
Ενός πόλου που θα στηρίζει την πολιτική για τη δημοκρατία, τη δίκαιη ανάπτυξη, το μετασχηματισμό της κοινωνίας και θα συμπαρατάσσεται στην απόκρουση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και των εκφραστών της.
Οι πολιτικές δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως «κεντροαριστερές» ή ως «σοσιαλδημοκρατικές», δικαιώνοντας τον αυτοπροσδιορισμό τους οφείλουν να αναζητήσουν συγκλίσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Ακόμη, τονίζει ότι η  ανάπτυξη θα πρέπει να περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, συμπληρώνοντας πως «θα έχει δίκαιο διανεμητικό χαρακτήρα του παραγόμενου οικονομικού αποτελέσματος, με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα και στους ανθρώπους της εργασίας συνολικά».
Υπογραμμίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ με το νομοθετικό του έργο, με τα μέτρα που πήρε αμέσως μετά την έξοδο από τα μνημόνια, έδειξε τη στήριξη του στους οικονομικά αδύναμους και κατέθεσε ένα σαφέστατο δείγμα για τις πολιτικές που θα ακολουθήσει την επόμενη τετραετία».
Για την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρει  ότι ακολουθεί μία δογματική εμμονή στις πολιτικές της λιτότητας και στην υπεράσπιση συγκεκριμένων συμφερόντων τμημάτων της οικονομική ολιγαρχίας και πως οφείλει να επαναπροσδιορισθεί.
Ο κ. Κουβέλης αναφερόμενος στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου για την υποπαραχώρηση δραστηριοτήτων σε δέκα μεγάλα λιμάνια της χώρας, που αποτελεί Νόμο του Κράτους από την Πέμπτη, υπογραμμίζει ότι « στοχεύει στην ανάπτυξη της εθνικής και τοπικής οικονομίας, με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον».
Ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται για ιδιωτικοποιήσεις, αφού τα δέκα μεγάλα λιμάνια της χώρας θα παραμείνουν στο δημόσιο και στον έλεγχό του, ενώ οι δραστηριότητές τους θα παραχωρηθούν με διεθνείς και διαφανείς διαγωνισμούς, σύμφωνα με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο. «Πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη της χώρας.
Οι επενδύσεις-ανάλογα με το λιμάνι και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα- θα αφορούν σε δραστηριότητες μαρίνων, κρουαζιέρας, χώρων ανεφοδιασμού τουριστικών σκαφών, εμπορικών, βιομηχανικών αλλά και άλλων δραστηριοτήτων», υπογραμμίζει ο υπουργός.
Ο κ. Κουβέλης καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «η αξιοποίηση των δέκα περιφερειακών λιμένων, γίνεται με γνώμονα το όφελος του Δημοσίου και με στόχο την ανάπτυξη της εθνικής και τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης