Τελευταία Νέα
Διεθνή

Villeroy: Η ΕΚΤ θα πρέπει να εξετάσει πώς να αντισταθμίσει τους κινδύνους από τα αρνητικά επιτόκια

tags :
Villeroy: Η ΕΚΤ θα πρέπει να εξετάσει πώς να αντισταθμίσει τους κινδύνους από τα αρνητικά επιτόκια
Η ΕΚΤ θα πρέπει να εξετάσει πώς να αντισταθμίσει τους κινδύνους που πηγάζουν από τα αρνητικά επιτόκια, δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας, Francois Villeroy de Galhau
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα πρέπει να εξετάσει πώς να αντισταθμίσει τους κινδύνους που πηγάζουν από τα αρνητικά επιτόκια, αν αυτά πρέπει να χρησιμοποιηθούν περισσότερο από το αναμενόμενο, δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας και μέλος της ΕΚΤ, Francois Villeroy de Galhau, σε συνέντευξή του στο πορτογαλικό περιοδικό «Expresso», που δημοσιεύθηκε σήμερα (27/2/2019).
Ο Villeroy δήλωσε ότι τα αρνητικά επιτόκια έχουν τη χρησιμότητα αλλά και τα όριά τους.
«Αν διατηρηθούν για πολύ καιρό, θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τα κέρδη από τη χρηματοπιστωτική διαμεσολάβηση, με πιθανές αρνητικές συνέπειες για την ομαλή μετάδοση της νομισματικής πολιτικής», δήλωσε ο Villeroy.
«Συνεπώς, αν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα αρνητικά επιτόκια για ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι αναμενόταν, θα πρέπει να μελετήσουμε με ρεαλισμό πώς να μετριάσουμε τις ενδεχόμενες δυσμενείς επιπτώσεις τους στην τραπεζική μετάδοση της νομισματικής μας πολιτικής», πρόσθεσε.
Ο Villeroy επανέλαβε επίσης ότι η εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ παραμένει «επιθυμητή», παρά την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να προσαρμόσει την πολιτική της, εάν η επιβράδυνση διαρκέσει περισσότερο από το αναμενόμενο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης