Τελευταία Νέα
Οικονομία

FAZ: Μόνο αν οι πιστωτές ικανοποιηθούν από τις μεταρρυθμίσεις, θα εκταμιευθεί το 1 δισ.

FAZ: Μόνο αν οι πιστωτές ικανοποιηθούν από τις μεταρρυθμίσεις, θα εκταμιευθεί το 1 δισ.
Σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας σχολιάζεται το γεγονός ότι η Κομισιόν διαπιστώσει καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων
Αναφορές στην Ελλάδα αλλά και στις επισημάνσεις της Κομισιόν για καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων γίνονται σε δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) με τίτλο «Η Κομισιόν τα βλέπει μαύρα για την Ιταλία».
Η γερμανική εφημερίδα αφού τονίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς αυστηρής εποπτείας μετά την έξοδο από το πρόγραμμα, επισημαίνει ότι «ποτέ δεν υλοποιήθηκαν πλήρως οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπονταν στα προγράμματα διάσωσης.
Δεν αποτελεί, λοιπόν, έκπληξη το γεγονός ότι η Κομισιόν εντοπίζει "υπερβολικές ανισορροπίες"».
Παράλληλα, η Κομισιόν διαπιστώνει και καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, ενώ εστιάζει και στις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα.
«Μόνο αν η ελληνική κυβέρνηση τακτοποιήσει εκκρεμότητες κατά τρόπο που ικανοποιεί τους πιστωτές, μπορεί να υπολογίζει σε εκταμίευση δόσης.
Σύμφωνα με απόφαση του Eurogroup το περασμένο καλοκαίρι, η Αθήνα -ανάλογα με την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων- θα λάβει τα κέρδη της ΕΚΤ από την αγορά ελληνικών ομολόγων.
Η πληρωμή θα γίνεται δύο φορές τον χρόνο.
Για τον Μάρτιο προβλέπεται να εκταμιευθεί σχεδόν 1 δισ. ευρώ.
Το αν το Eurogroup θα εγκρίνει την εκταμίευση σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, εξαρτάται για μία ακόμη φορά από το αν οι πιστωτές θα είναι ικανοποιημένοι με την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων» επισημαίνει η FAZ.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης