Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολιτική κρίση στον Καναδά - Ο Trudeau απορρίπτει τις καταγγελίες της πρώην υπουργού Δικαιοσύνης

Πολιτική κρίση στον Καναδά - Ο Trudeau απορρίπτει τις καταγγελίες της πρώην υπουργού Δικαιοσύνης
Πολιτική κρίση στον Καναδά
Σε δύσκολη θέση έχει περιέλθει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό στον Καναδά, μετά τις καταγγελίες ότι άσκησε με απρεπή τρόπο πιέσεις στην πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Τζόντι Ουίλσον-Ρέιμπουλντνα να παρέμβει στη δικαιοσύνη ώστε να υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός στην υπόθεση της SNC-Lavalin.
Καταθέτοντας ενώπιον της επιτροπής της καναδικής Βουλής που είναι αρμόδια για τη Δικαιοσύνη, η Ουίλσον-Ρέιμπουλντ, κατηγόρησε την Τετάρτη το περιβάλλον του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό ότι της άσκησε «ανάρμοστες» πιέσεις προκειμένου να φροντίσει ο καναδικός όμιλος SNC-Lavalin, ο οποίος ενεπλάκη σε σκάνδαλο διαφθοράς στη Λιβύη, να μην προσαχθεί σε δίκη για δωροδοκία αξιωματούχων του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι.
Τόνισε ακόμη πως δέχθηκε επανειλημμένα «συγκαλυμμένες απειλές», ότι της δόθηκε να καταλάβει πως καλά θα έκανε «να αποφύγει μια σύγκρουση με τον πρωθυπουργό» ως προς τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Η πρώην υπουργός εξέφρασε παράλληλα την πεποίθησή της πως υποβιβάστηκε στο αξίωμα της υπουργού αρμόδιας για τις Υποθέσεις των Βετεράνων στον μίνι-ανασχηματισμό του Ιανουαρίου εξαιτίας της άρνησής της να επέμβει στην υπόθεση της εταιρείας-κολοσσού των κατασκευών.
Η πρώην υπουργός των Φιλελεύθερων εκφράστηκε για πρώτη φορά δημόσια για την υπόθεση αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο, πριν από τρεις εβδομάδες.
Οι δηλώσεις της ενδέχεται να επιδεινώσουν την κυβερνητική κρίση στον Καναδά, που οδήγησε στην παραίτηση της Ουίλσον-Ρέιμπουλντ αλλά και του πιο στενού του συνεργάτη και προσωπικού του γραμματέα.
Μετά την κατάθεση της Ουίλσον-Ρέιμπουλντ ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άντριου Σιρ δήλωσε πως ο Καναδός πρωθυπουργός οφείλει να παραιτηθεί, λίγους μήνες πριν από τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου.
Ο πρωθυπουργός του Καναδά από την πλευρά του απέρριψε τον ισχυρισμό της πρώην υπουργού.
«Επιμένω σθεναρά, όπως έκανα εξαρχής, ότι εγώ και το προσωπικό μου ενεργήσαμε πάντα με προσήκοντα και επαγγελματικό τρόπο» υπογράμμισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Μόντρεαλ.
«Διαφωνώ απόλυτα με τους χαρακτηρισμούς (της Ουίλσον-Ρέιμπουλντ) για τα γεγονότα», πρόσθεσε και απέρριψε την απαίτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραιτηθεί, διαβεβαιώνοντας ότι οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν στις κάλπες ποιος θεωρούν πως έχει δίκιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης