Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: «Μαύρο» στο κανάλι Flash TV έπειτα από κυβερνητικές πιέσεις

Τουρκία: «Μαύρο» στο κανάλι Flash TV έπειτα από κυβερνητικές πιέσεις
Τουρκία: Κανάλι σταματάει να εκπέμπει καταγγέλλοντας κυβερνητικές πιέσεις
Το τουρκικό ψυχαγωγικό τηλεοπτικό δίκτυο Flash TV ανακοίνωσε σήμερα (1/3) ότι αναστέλλει τη μετάδοση προγράμματος, εξαιτίας των «αφόρητων» πολιτικών και οικονομικών πιέσεων που του ασκεί η κυβέρνηση της χώρας.
Στον «αέρα» από το 1992, το Flash TV υπήρξε ένα από τα πρώτα ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα στην Τουρκία.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι ιθύνοντές του, η φερόμενη κυβερνητική πίεση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περιορισμούς στη διαφήμιση.
«Χαμηλώνουμε τη φωνή μας για κάποιο χρονικό διάστημα εξαιτίας των αφόρητων πιέσεων που ασκούνται σε βάρος μας εδώ και πολύ καιρό.
Η παράνομη άσκηση κυβερνητικών, διοικητικών, πολιτικών και οικονομικών πιέσεων είναι πλέον αφόρητη» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
Προς το παρόν, το πρακτορείο ειδήσεων Reuters δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με κάποιον κυβερνητικό αξιωματούχο προκειμένου να σχολιάσει το θέμα.
Το Flash καταγγέλλει ότι στοχοποιήθηκε λόγω της αντικειμενικότητάς του.
Το τουρκικό δίκτυο προβάλλει κυρίως προγράμματα με μουσική, παραδοσιακούς χορούς και τηλεοπτικά προξενιά.
Η κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κλείσει περισσότερα από 150 ΜΜΕ, τα οποία, όπως αναφέρει, συνδέονται με την απόπειρα πραξικοπήματος του καλοκαιριού του 2016.
Ο εκπρόσωπος του Flash στην Άγκυρα και παρουσιαστής του πρωινού ενημερωτικού σόου Γιλμάζ Τουντζά είπε ότι δεν δόθηκε καμία άλλη επιλογή στο δίκτυο παρά να σταματήσει να εκπέμπει.
«Η πίεση που αντιμετωπίζαμε, μεταξύ άλλων περιορισμούς στη διαφήμιση, δεν μας άφησε άλλο περιθώριο παρά να κατεβάσουμε τον διακόπτη» εξήγησε στο Reuters από το γραφείο του στην Άγκυρα, την ώρα που μάζευε τα πράγματά του κι έβαζε τα βιβλία του σε κούτες, λίγο προτού φύγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης