Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεγάλου (Τρ. Πειραιώς): Oι τράπεζες να είναι ψηφιακές, αλλά να μην ξεχνούν τα οφέλη του ανθρώπινου στοιχείου

Μεγάλου (Τρ. Πειραιώς): Oι τράπεζες να είναι ψηφιακές, αλλά να μην ξεχνούν τα οφέλη του ανθρώπινου στοιχείου
«Oι τράπεζες πρέπει να είναι ψηφιακές, αλλά να μην ξεχνούν τα οφέλη της φυσικής παρουσίας», τόνισε ο κ. Μεγάλου
Για την επόμενη μέρα του τραπεζικού συστήματος, την ψηφιοποίηση τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου.
«H δυναμική προοπτική των fintechs εμπνέει εμάς, στις παραδοσιακές τράπεζες, να γίνουμε καλύτεροι και μας θυμίζει τις βασικές αρχές που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε», σημείωσε ο κ. Μεγάλου.
«Oι τράπεζες πρέπει να είναι ψηφιακές, αλλά να μην ξεχνούν τα οφέλη της φυσικής παρουσίας, και κυρίως του ανθρώπινου στοιχείου», συνέχισε.
Ο κ. Μεγάλου αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, Project Future, το οποίο αφορά τους νέους που αποτελούν το μέλλον της Ελλάδας.
«Το Project Future επιδιώκει να συνδέσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, συμβάλλοντας στην εξειδίκευση νέων πτυχιούχων σε τομείς που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς.
Ως τραπεζίτες με το πρόγραμμα αυτό ενισχύουμε το μέλλον της χώρας, στην οποία ζούμε, υπογράμμισε.
Ο κ. Μεγάλου επίσης, στάθηκε στο γεγονός της βελτιωμένης ρευστότητας στο σύστημα και την επιστροφή καταθέσεων ενώ τόνισε, πως τα κόκκινα δάνεια δεν συνιστούν εμπόδιο στη χρηματοδότηση της οικονομίας.
Ο Χρήστος Μεγάλου κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα των συνεπών δανειοληπτών και το εάν υπάρχει στρέβλωση έναντι των κόκκινων δανειοληπτών για τους οποίους προγραμματίζονται σχέδια όπως η προστασία της α' κατοικίας. Δήλωσε ότι έχουν ένα πλεονέκτημα, το ότι μπορούν να επανέλθουν στην τράπεζα και να πάρουν νέα πίστωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης