Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: Η Βρετανία είτε δεν θα φύγει από την ΕΕ, είτε μελλοντικά θα επιστρέψει

Schaeuble: Η Βρετανία είτε δεν θα φύγει από την ΕΕ, είτε μελλοντικά θα επιστρέψει
«Πιστεύω ότι η Μεγάλη Βρετανία είτε δεν θα εγκαταλείψει την ΕE.είτε κάποτε θα επιστρέψει», σημείωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας
Την πεποίθηση ότι η Βρετανία είτε δεν θα εγκαταλείψει τελικά την Ευρωπαϊκή Ένωση είτε μελλοντικά θα επιστρέψει σε αυτήν, εκφράζει ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Wolfgang Schaeuble.
«Πιστεύω ότι η Μεγάλη Βρετανία είτε δεν θα εγκαταλείψει την ΕE.είτε κάποτε θα επιστρέψει.
Και οι πρόσφατες εξελίξεις μάλλον ενισχύουν αυτή μου την πεποίθηση», δηλώνει ο Schaeuble σε συνέντευξη που παραχώρησε στις εφημερίδες του Ομίλου Funke.
Στην ίδια συνέντευξη ζητεί στενότερη συνεργασία με την Γαλλία - και στο θέμα του ευρωπαϊκού στρατού - , ενώ τονίζει την ανάγκη για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη και αναφέρεται στην «ευθύνη των πλουσίων».
Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή συνοχή, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν σημαντικό ρόλο, δηλώνει o Schaeuble και επισημαίνει ότι τα κοινοβούλια των δύο χωρών έχουν δεσμευθεί για στενότερη συνεργασία προκειμένου να προωθήσουν «πολύ γρηγορότερα» το θέμα του ευρωπαϊκού στρατού.
«Με μεμονωμένες κοινές ταξιαρχίες δεν αρκεί.
Πρέπει να εξηγήσουμε πειστικά ότι στην αμυντική πολιτική είναι καλύτερα αν είμαστε όλοι μαζί.
Έτσι δεν μένει και πολύς χώρος και για τους εθνικιστές και τους δημαγωγούς», λέει χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της Bundestag σημειώνει ακόμη ότι πρέπει να εξηγηθεί καλύτερα στους πολίτες και η μεταναστευτική πολιτική.
«Όταν μιλάει κανείς λογικά με τους ανθρώπους, καταλαβαίνουν και εκείνοι ότι το κλείσιμο των συνόρων δεν αποτελεί λύση για τον 21ο αιώνα.
Δεν υπάρχει ασφάλεια εντός των εθνικών συνόρων», επισημαίνει, για να προσθέσει ότι «ο κόσμος παραμένει δυσάρεστος - ακριβώς επειδή τα πάμε τόσο καλά, αλλά η Ευρώπη μπορεί να βρει σε αυτό καλές απαντήσεις».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης