Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Η Wall Street έχει «αποσυνδεθεί» από τη νομισματική πολιτική της Fed

Goldman Sachs: Η Wall Street έχει «αποσυνδεθεί» από τη νομισματική πολιτική της Fed
Η νέα έκθεση της Goldman Sachs για τις αμερικανικές αγορές 
Η ευημερία που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται στις αμερικανικές αγορές μετά τον καταστροφικό Δεκέμβριο 2018, δεν αναμένεται να διατηρηθεί για πολύ, εκτιμά σε ανάλυσή της η Goldman Sachs, επικαλούμενη αυτή τη φορά μία νέα παρατήρηση.
Όπως αναφέρει σε προηγούμενες εκθέσεις, το φαινόμενο «Goldilocks» (προφανώς εμπνευσμένο από το παραμύθι «The three Bears») και η «μετάφραση» των εξελίξεων προς το συμφέρον των επενδυτών, θα τερματιστεί σύντομα, καθώς, στην πραγματικότητα, η πορεία της Wall Street έχει «αποσυνδεθεί» από τη νομισματική πολιτική της Federal Reserve (Fed).
Ενδεικτικά, δε φαίνεται να υπάρχει συγκεκριμένα καθοδική ή ανοδική πορεία όταν οι επενδυτές προεξοφλούν αύξηση ή μείωση των επιτοκίων από την Τράπεζα κατά τους τελευταίους μήνες.
Αυτήν την περίοδο, μάλιστα, εν μέσω ανόδου, οι αγορές -με βάση τις αποδόσεις στην αγορά ομολόγων- προεξοφλούν μείωση επιτοκίων από την Fed εντός των επόμενων 12 μηνών.
Επί αυτού, υπενθυμίζεται πως η Goldman Sachs έχει προβλέψει μόλις μία αύξηση επιτοκίων (στο 2,25%-2,50% το τρέχον εύρος) για το 2019, έναντι εκτίμησης για τέσσερις αυξήσεις προηγουμένως.
Τα διαγράμματα:





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης