Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rosengren: Η Fed μπορεί να χρειαστεί χρόνο για να έχει μια σαφή εικόνα για την αμερικανική οικονομία

Rosengren: Η Fed μπορεί να χρειαστεί χρόνο για να έχει μια σαφή εικόνα για την αμερικανική οικονομία
Μπορεί να χρειαστούν αρκετές συναντήσεις πριν γίνει σαφής μια εικόνα για την αμερικανική οικονομία, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Βοστώνης, Eric Rosengren
Μπορεί να χρειαστούν αρκετές συναντήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας πριν γίνει σαφής μια εικόνα για την αμερικανική οικονομία, δήλωσε σήμερα (5/3/2019) ο πρόεδρος της Fed της Βοστώνης, Eric Rosengren, σε μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι το «διάλειμμα» της κεντρικής τράπεζας από τις αυξήσεις των επιτοκίων μπορεί να διαρκέσει για κάποιο χρονικό διάστημα.
Ο Rosengren δήλωσε ότι οι ανησυχίες για μια υπερθέρμανση της οικονομίας χωρίς περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, δείχνουν τώρα λιγότερο πιεστικές, ενώ οι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα έχουν υποβαθμιστεί από τις απότομες διακυμάνσεις της αγοράς στο τελευταίο τρίμηνο του 2018 και τους κινδύνους για την παγκόσμια ανάπτυξη από την Ευρώπη, την Κίνα, τις εμπορικές συγκρούσεις, την προγραμματισμένη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ανησυχίες για τις τράπεζες στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον Rosengren, ενδεχομένως να υπάρξουν αρκετές συναντήσεις της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) προτού οι διαμορφωτές πολιτικής της Fed να ξεκαθαρίσουν σαφέστερα εάν οι κίνδυνοι γίνονται πραγματικότητα και πόσο η οικονομία θα επιβραδυνθεί σε σχέση με πέρυσι.
Ο Rosengren δήλωσε ακόμη ότι η αμερικανική οικονομία ενδέχεται να αναπτυχθεί με έναν ρυθμό «ελαφρώς υψηλότερο» του 2% το 2019, ενώ εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί πολύ κοντά στον στόχο.
Ο Rosengren δήλωσε πως η Fed παραμένει υπομονετική αυτή τη στιγμή, λόγω του υποτονικού πληθωρισμού, ενώ υπογράμμισε ότι οι προοπτικές για την ανάγκη μίας ακόμη αύξησης των επιτοκίων εξαρτώνται από την οικονομία.
Ο αξιωματούχος της Fed τόνισε ακόμη ότι δεν αναμένει σύντομα ύφεση, αλλά προειδοποίησε ότι ο κόσμος ενδέχεται να είναι λιγότερο ικανός να «απαντήσει» εάν έρθει όντως ύφεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης