Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari (Fed): Η αμερικανική αγορά εργασίας εξακολουθεί να έχει περιθώρια βελτίωσης

Kashkari (Fed): Η αμερικανική αγορά εργασίας εξακολουθεί να έχει περιθώρια βελτίωσης
H αμερικανική αγορά εργασίας εξακολουθεί να έχει περιθώρια βελτίωσης, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης, Neel Kashkari
Την άποψη ότι η αμερικανική οικονομία δεν βρίσκεται ακόμη σε συνθήκες «πλήρους απασχόλησης», εξέφρασε σήμερα (5/3/2019) ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης, Neel Kashkari.
Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας της Μινεσότα, ο Kashkari σημείωσε ότι η αμερικανική αγορά εργασίας εξακολουθεί να έχει περιθώρια βελτίωσης, επικαλούμενος την αργή αύξηση των μισθών και τα εκαταμμύρια Αμερικανών που έχουν επανενταχθεί στην αγορά εργασίας τα τελευταία χρόνια.
«Εστιάζω πολύ στους μισθούς ως τον καλύτερο δείκτη συνολικά για το πόσο σφιχτό είναι το εργατικό δυναμικό», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης.
Συνεχίζοντας, ο Kashkari ανέφερε πως η αβεβαιότητα γύρω από το εμπόριο της Κίνας θα μπορούσε να έχει «μεγάλη επίδραση» στην αμερικανική οικονομία.
Ο αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ εκτίμησε πως η ανάπτυξη των ΗΠΑ θα παραμείνει χαμηλή, αλλά τόνισε ότι δεν «βλέπει» ύφεση στον ορίζοντα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης