Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους ΑΝΕΛ ο Τ. Μπαλτάκος - Τον διέγραψε ο Δ. Καμμένος

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους ΑΝΕΛ ο Τ. Μπαλτάκος - Τον διέγραψε ο Δ. Καμμένος
Τη συνεργασία τους με αρχή τις ευρωεκλογές ανακοίνωσαν Π. Καμμένος - Τ. Μπαλτάκος
(upd) Έντονες είναι οι διεργασίες στον χώρο της δεξιάς, εν όψει των Ευρωεκλογών της 26ης Μαϊου 2019.
Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και ο εκ των συνιδρυτών της «Δύναμης Ελληνισμού» Τάκης Μπαλτάκος, ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους, καταρχήν στις ευρωεκλογές.
Κατόπιν αυτής της απόφασης, ο Δημήτρης Καμμένος διέγραψε τον Τάκη Μπαλτάκο από τη «Δύναμη Ελληνισμού».

«Είμαστε σήμερα εδώ με τον κ. Π. Καμμένος, μετά από συζητήσεις που είχαμε στο πρόσφατο παρελθόν και μετά από μακρόχρονη φιλική σχέση η οποία μας συνδέει από τους κόλπους της ΝΔ από την οποία και οι δύο προερχόμεθα, με σκοπό την δική μου συνεργασία, ως ανεξάρτητου βέβαια, με το κόμμα των ΑΝΕΛ και ειδικά για τις Ευρωεκλογές στις οποίες προτίθεμαι και μετά από την συμφωνία και την πρόταση του κ. Καμμένου να κατέλθω ως υποψήφιος» δήλωσε ο κ. Μπαλτάκος.
Είπε ότι ο λόγος για τον οποίο γίνεται αυτή η συνεργασία «από τη δική μου πλευρά τουλάχιστον, είναι διττός: Αφενός μεν να κατοχυρωθεί στην ελληνική πολιτική σκηνή και στον ελληνικό πολιτικό λόγο ο ευρωσκεπτικισμός διότι εκείνο το οποίο θέλουμε είναι να υπάρχει η ΕΕ, αλλά εκείνη η ΕΕ που μας έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δηλαδή η Ευρώπη της οικονομικής και νομισματικής ένωσης, αλλά όχι η Ευρώπη των Βρυξελλών, η οποία θα καταστήσει τη χώρα μας μη κυρίαρχη, μη ανεξάρτητη και επαρχία ενός κατεστημένου το οποίο ούτε ελέγχουμε, ούτε μπορούμε να επηρεάσουμε».
«Ο δεύτερος λόγος είναι στα πλαίσια πάντα της ΕΕ και των Βρυξελλών να ξεκινήσει και εκεί ένας ανένδοτος αγώνας ούτως ώστε να κατοχυρωθεί και εκεί ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική, ένα θέμα για το οποίο εκπτώσεις δεν κάνουμε.
Ούτε ο κ. Καμμένος έκανε εκπτώσεις, ούτε εγώ προσωπικά έχω κάνει την οποιαδήποτε έκπτωση» πρόσθεσε ο κ. Μπαλτάκος.
Ερωτηθείς για την "Δύναμη Ελληνισμού" απάντησε ότι "με την «Δύναμη Ελληνισμού με την οποία συνεργάστηκα και συνεργάζομαι με τον κ. Δημήτρη Καμμένο, εκείνο το οποίο εγώ προσωπικά ελπίζω και το έχω πει και στον ίδιο, είναι και εκείνος να ακολουθήσει τον δρόμο της συνεργασίας, δεν λέω προσχώρηση, δεν ξέρω τι θέλει να κάνει, εκείνο που του έχω προτείνει και το προτείνω και τώρα και δημόσια είναι να συνεργαστεί και εκείνος με το κόμμα των ΑΝΕΛ αν όχι για τις Ευρωεκλογές, για τις εθνικές εκλογές που θα ακολουθήσουν κατά το μάλλον ή ήττον τον Οκτώβριο».
Ο κ. Μπαλτάκος εξέφρασε επίσης την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την σημερινή παρουσία του Κωνσταντίνου Λίγκα, προέδρου του Συνδέσμου Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, σημειώνοντας «είναι τιμητική για εμάς η παρουσία του και συμβολική και επιπλέον, πέραν αυτού, θέλω να υποβάλλω έκκληση σε όσους κινούνται πολιτικά στον πατριωτικό χώρο είτε είναι το παλιό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, είτε από την ΝΔ, από οπουδήποτε κι αν προέρχονται να σκεφθούν ότι πρέπει όλοι μαζί να συνενωθούμε είτε είναι για τις Ευρωεκλογές, είτε για τις εθνικές εκλογές, σε ένα κοινό πατριωτικό συνασπισμό».
«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, όπως και οι ΑΝΕΛ για την ανακοίνωση της συμφωνίας του πρώτου υποψηφίου για τις Ευρωεκλογές, του Τάκη Μπαλτάκου, με τον οποίο πράγματι είχαμε μια πολυετή συνεργασία η οποία κορυφώθηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Εξεταστική Επιτροπή της Siemens, όπου είχα καταθέσει ξεχωριστό πόρισμα, αναφερόμενος ιδιαίτερα στην υπόθεση Τσουκάτου και στα χρήματα που δόθηκαν τότε στα κόμματα, τα περίφημα αυτά 19 δισ., τα οποία ακόμα κάποιοι προσπαθούν να τα βάλουν στην άκρη και να μην υπάρχει διερεύνηση» δήλωσε ο Π. Καμμένος.
«Είναι ξεκάθαρο πια ότι βλέπουμε μια προσπάθεια σύγκλισης όλων των υπολοίπων δυνάμεων, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης κάτω από την ίδια ιδεολογία της λεγόμενης "ανοιχτής κοινωνίας" του "Open Society", όπως το περιγράφει το Ίδρυμα Σόρος, της κατάργησης των εθνών-κρατών και την δημιουργία μιας Ευρώπης όπου θα υπάρχει γερμανική επικυριαρχία.
Σε αυτή τη συνεργασία που βλέπουμε να υπάρχει και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την ΝΔ, τουλάχιστον από τα κορυφαία τους στελέχη, εμείς θέλουμε να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις οι οποίες αντιστέκονται στην κατάργηση της εθνικής ταυτότητας, των εθνών-κρατών και των παραδόσεων κάθε χώρας» τόνισε ο Π. Καμμένος.
«Σε αυτήν την προσπάθεια», πρόσθεσε, «χωράμε πολλοί, χωράμε πολίτες που προέρχονται από την δεξιά και την κεντροδεξιά οι οποίοι πιστεύουν στο έθνος-κράτος, πολίτες που προέρχονται από το πατριωτικό και δημοκρατικό Κέντρο που δεν δέχονται την παράδοση στις λογικές Σημίτη και των εκσυγχρονιστών, από το παραδοσιακό και πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και θέλω να θυμίσω μια συγκεκριμένη ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου μετά τη Σύνοδο των Καννών που μίλησε για διευθυντήριο των Βρυξελλών».
«Αυτές οι δυνάμεις να μην αρκεσθούμε μόνο στην παρουσία στην ελληνική πολιτική σκηνή, αλλά και στην ΕΕ. Ο Τάκης Μπαλτάκος πέραν της πολιτικής του διαδρομής έχει μια πολύ μεγάλη πορεία στην νομική ως δικηγόρος, και ακριβώς ο σκοπός μας είναι να προασπίσουμε στις Βρυξέλλες την δυνατότητα κάθε λαού και κάθε έθνους να έχει την δική του αυτοδύναμη παρουσία σε μια ενωμένη Ευρώπη των κρατών-εθνών και όχι μια ενωμένη Ευρώπη της γερμανικής επικυριαρχίας για την οποία εργάζονται σκληρά αυτή τη στιγμή και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν νομίζω ότι συγκαταλέγεται στις δυνάμεις οι οποίες θα διεκδικήσουν στο μέλλον στην πολιτική σκηνή» είπε ο Π. Καμμένος.
Ερωτηθείς αν υιοθετεί το κάλεσμα του Τ. Μπαλτάκου προς τον Δ. Καμμένο για συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, ο κ. Π. Καμμένος είπε ότι δεν θα επεκταθεί περαν των δηλώσεων του ιδίου και του κ. Μπαλτάκου, αναφέροντας «είμαστε ξεκάθαροι σε αυτά που είπαμε, τόσο ο κ. Μπαλτάκος, όσο κι εγώ».
Ως προς το αν ο κ. Μπαλτάκος θα είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, αμφότεροι διευκρίνισαν ότι στις Ευρωεκλογές «υπάρχει σταυρός και ως εκ τούτου ο όρος επικεφαλής δεν υφίσταται» και στην παρατήρηση ότι «π.χ στη ΝΔ είναι επικεφαλής ο κ. Μεϊμαράκης», ο Πάνος Καμμένος απάντησε «αφήστε να δούμε τι εσωκομματικά παιχνίδια θα γίνουν στα κόμματα τα οποία λειτουργούν με την λογική του "water polo", με "χτυπήματα" κάτω από το νερό». Τέλος, ο Π. Καμμένος, είπε ότι υποψήφιος ευρωβουλευτής θα είναι και ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

Τον διέγραψε ο Δ. Καμμένος

Τη διαγραφή του Τάκη Μπαλτάκου από τη «Δύναμη Ελληνισμού», μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας του με τον Πάνο Καμμένο, ανακοίνωσε ο Δημήτρης Καμμένος.
«Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, η Δύναμη Ελληνισμού συνεχίζει ακάθεκτη τον αγώνα της ένωσης όλων των πατριωτικών δεξιών κινημάτων με στόχο να αναχαιτιστεί η αριστερή λαίλαπα.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μαζί με όλους τους περήφανους Έλληνες με τη μεγάλη καρδιά, τους καθωσπρέπει οικογενειάρχες για να δώσουμε από κοινού μια νέα πνοή στον ελληνισμό.
Συνεχίζουμε με σημαία μας την Ορθοδοξία, την Πατρίδα και την Οικογένεια» επισημαίνει στην ανακοίνωση του ο Δ. Καμμένος.
Μάλιστα, την Παρασκευή (8/3/2019) αρχίζουν οι διαδικασίες αντικατάστασης του κ. Μπαλτάκου και της επιλογής νέου γγ της Δύναμης Ελληνισμού.
«Μπορεί να διαφωνώ στρατηγικά με τον κ. Μπαλτάκο ωστόσο, δεν μπορώ παρά να τον ευχαριστήσω για τη συνεργασία και να του ευχηθώ από καρδιάς να δικαιωθεί για την επιλογή του αυτή» καταλήγει ο κ. Δ. Καμμένος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης