Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δούρου: Δήμοι και περιφέρειες δεν επιχειρούν στη διάρκεια κατάσβεσης

Δούρου: Δήμοι και περιφέρειες δεν επιχειρούν στη διάρκεια κατάσβεσης
Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, προέτρεψε όσους ορθώνουν δημόσιο λόγο «να αποφεύγουν τις φορτίσεις και τη τυμβωρυχία»
Τη θέση ότι δήμοι και περιφέρειες δεν επιχειρούν κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης και της διάσωσης-διαφυγής πολιτών επανέλαβε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στο απόηχο της δημοσιοποίησης του εισαγγελικού πορίσματος για τη φονική πυργκαγιά στο Μάτι που εκθέτει το σύνολο του κρατικού μηχανισμού.
Σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ, η κ. Δούρου προέτρεψε όσους ορθώνουν δημόσιο λόγο «να αποφεύγουν τις φορτίσεις και τη τυμβωρυχία».
Σχολιάζοντας τις σχετικές δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, επισήμανε ότι «οι πολιτικοί αντίπαλοί της δεν νοιάζονται για τους νεκρούς και τις περιουσίες που χάθηκαν, ούτε για το πώς θα θωρακιστεί καλύτερα η πατρίδα μας, αλλά μονάχα να φύγουν ο Τσίπρας και η Δούρου για να επιστρέψουν εκείνοι».
Η κ. Δούρου αναφέρθηκε, επίσης, στο έργο που έγινε στην Περιφέρεια Αττικής τα τελευταία χρόνια και προσδιόρισε το πλαίσιο του εκλογικού διλήμματος για τους πολίτες στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.
«Είμαι από εκείνους που εμπράκτως έχουν αποδείξει ότι εννοούν αυτό που λένε πως κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου» υπογράμμισε προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να μας παρασύρουν ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννηματά στην τυμβωρυχία, αυτό δηλαδή που έχουν επιχειρήσει στελέχη των κομμάτων τους, δημοσιογράφοι και "εισαγγελείς" των πληκτρολογίων, οι οποίοι, ενώ ακόμη καταμετρούσαμε νεκρούς, αναζητούσαν στο πρόσωπό μου τον αποδιοπομπαίο τράγο».
Σχετικά, η περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε και σε «σειρά κατηγοριών» που έχει δεχθεί, όπως είπε, «μέχρι και για το ότι δεν βγήκε σε ρόλο σχολιαστή της εθνικής τραγωδίας».
Αναφερόμενη στον κ. Μητσοτάκη, υποστήριξε ότι με τη διαδρομή του σε θέσεις ευθύνης στο παρελθόν «είναι από εκείνους που πυροδότησαν τα προβλήματα που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Δεν ήρθε σήμερα στην πολιτική ζωή του τόπου.
Οι καταστροφείς του παρελθόντος και του παρόντος μας ζητούν τώρα να τους δώσουμε στα χέρια το μέλλον μας».
«Αυτοί που ήταν μέρος του προβλήματος παριστάνουν ότι μπορεί να γίνουν μέρος της λύσης», είπε και επανέλαβε ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες δεν επιχειρούν κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης και τη διαδικασία διάσωσης-διαφυγής πολιτών.
Η κ. Δούρου επισήμανε ότι «πολιτικές ευθύνες υπάρχουν πάντα και διαχρονικά», ωστόσο, πρέπει «να επιμερίζονται σωστά και να μην τις συγχέουμε με τις ποινικές ευθύνες».
Κάνοντας λόγο για το έργο που επιτελέστηκε με την διοίκηση της στην Περιφέρεια, τόνισε: «Υπηρετώ τον λόγο της πράξης και του αποτελέσματος.
Όποιος έχει επισκεφτεί γειτονιές της Αττικής το γνωρίζει, καθώς έχει διαπιστώσει τις αλλαγές και το έργο».
Κλείνοντας, παρατήρησε πως υπάρχουν στιγμές που επαναξιολογείς τα δεδομένα και την παρουσία σου.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «ο όρκος στο Σύνταγμα, είναι ιερός και απαιτεί να τηρείς το συμβόλαιο αξιοπρέπειας με τους πολίτες.
Και όχι να φυγομαχείς, όταν οι εφιάλτες του παρελθόντος σε καλούν να παραιτηθείς για τις δικές τους ευθύνες».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης