Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΙΔΗΣΟ: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, όταν ξέσπασε η κρίση, αρνήθηκαν την εθνική συνεννόηση και η χώρα έχασε χρόνο

ΚΙΔΗΣΟ: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, όταν ξέσπασε η κρίση, αρνήθηκαν την εθνική συνεννόηση και η χώρα έχασε χρόνο
Οι πολιτικές της ΝΔ, συνέβαλαν καθοριστικά στο να γίνει η Ελλάδα ο αδύναμος κρίκος της Ευρώπης σημειώνει το ΚΙΔΗΣΟ
Ψήφισμα για τη προοδευτική αλλαγή που είναι αναγκαία για να βγει οριστικά η χώρα από τη κρίση εξέδωσε το ΚΙΔΗΣΟ μετά την ολοκλήρωση το απόγευμα (16/3/2019) της σύσκεψης των στελεχών του.
Χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στο Κίνημα Αλλαγής ως ενιαίου φορέα που θα εκφράσει τις προοδευτικές δυνάμεις, το ΚΙΔΗΣΟ επισημαίνει ότι:
«Χρειάζεται να ξαναπιάσουμε το νήμα των μεταρρυθμίσεων που ξεκινήσαμε το 2009-11 και να τις υλοποιήσουμε αποφασιστικά.
Να συγκροτήσουμε ένα αξιόπιστο και συνεκτικό σχέδιο για την Ελλάδα των επόμενων είκοσι χρόνων, που θα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις για τη δημοκρατία, την απασχόληση, το περιβάλλον, την ενέργεια, τις συνέπειες της Τετάρτης τεχνολογικής επανάστασης, της τεχνητής νοημοσύνης, της ρομποτικής, της μετακίνησης πληθυσμών, της αλλαγής των γεωπολιτικών ισορροπιών».
Σύμφωνα με τα στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ δεν πρέπει να αγνοηθούν τα διδάγματα της κρίσης όπως το γεγονός οτι:
- Οι πολιτικές της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας, συνέβαλαν καθοριστικά στο να γίνει η Ελλάδα ο αδύναμος κρίκος της Ευρώπης όταν η παγκόσμια οικονομική κρίση άγγιξε την Ευρώπη. Με αλόγιστες πολιτικές, απόκρυψη των στοιχείων και στήριξη από τη συντηρητική Ευρώπη.
- Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία, όταν ξέσπασε η κρίση, αρνήθηκαν την όποια εθνική συνεννόηση, βγάζοντας τον κόσμο στις πλατείες και διχάζοντας την Ελληνική κοινωνία, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και διαπραγματευτική δυνατότητα με τους εταίρους.
- Με ευθύνη και τμήματος του δικού μας χώρου, έπεσε η κυβέρνηση του 2009-11, που είχε ψηφιστεί από μια μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, με μια ατζέντα πρωτόγνωρων μεταρρυθμίσεων.
- Η συντηρητική Ευρώπη άργησε να αντιδράσει απέναντι στους κερδοσκόπους και όταν αποφάσισε να στηρίξει την Ελλάδα πρόταξε την αυστηρή λιτότητα έναντι των μεταρρυθμίσεων.
Στο ψήφισμα προστίθεται ότι η έξοδος από τα προγράμματα προσαρμογής δεν σημαίνει και το τέλος της ελληνικής κρίσης ενώ ασκείται δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ για το προεκλογικό κλίμα που διαμορφώνεται.
«Δυστυχώς, σε αυτή την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, πολύ λίγος λόγος γίνεται για τις αιτίες της κρίσης.
Η Νέα Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει τις ευθύνες της και πορεύεται με τη λογική, ας συνεχίσουμε απτόητοι με το ίδιο παραμύθι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύει με τις πολιτικές του τον πελατειασμό, την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία, οδηγούμενος από την αρχή «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».
Αλλά και στο δικό μας χώρο, παρασυρόμενοι συχνά από την πίεση της επικαιρότητας, δεν θυμίζουμε αρκετά το έργο μας και την ιστορία μας, μια ιστορία που δεν αποτελεί παρελθόν αλλά καθορίζει το μέλλον».

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«- Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που στην πρώτη φάση της κρίσης μιλούσε για «σκίσιμο των μνημονίων», «Πινοσέτ» και σωτήρες από το εξωτερικό, με τους χειρισμούς της ως κυβέρνηση, δημιούργησε τεράστια ζημιά στην ελληνική οικονομία και συνέβαλε, ενώ ήμασταν η πρώτη χώρα που μπήκε σε πρόγραμμα, να βγούμε τελευταίοι.
Ο Αλέξης Τσίπρας άργησε πολύ να παραδεχτεί ότι η αποχώρηση από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική για τα πιο αδύναμα στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας.
- Η Ελληνική κοινωνία δεν θα βγει από την κρίση αν δεν αλλάξουμε ριζικά το πελατειακό πολιτικό και οικονομικό σύστημα που καταδυναστεύει τη χώρα.
Δεν θα βγει από την κρίση, αλλά υπάρχει και περίπτωση να ζήσουμε το μύθο του Σίσυφου, αν οι επόμενες κυβερνήσεις συνεχίσουν να πορεύονται με την παλιά λογική, που μας οδήγησε ένα βήμα από μια εθνική καταστροφή.
- Ως δημοκράτες και σοσιαλιστές, πιστεύουμε βαθιά στην ανάγκη μιας προοδευτικής πορείας για τους Έλληνες και τη χώρα, όχι από παραταξιακό καθήκον, αλλά γιατί είναι αναγκαία για τη χώρα.
Η συντήρηση, όποιο χρώμα και αν έχει, έδειξε ότι είναι μέρος του προβλήματος.
Εμείς, δείξαμε ότι έχουμε και πρόταση και βούληση για να συμβάλλουμε στην οικοδόμηση μιας επόμενης βιώσιμης πορείας».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης