Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan και Goldman Sachs, bullish στην Ινδία - Στα 60 με 65 δολ. το πετρέλαιο

JP Morgan και Goldman Sachs, bullish στην Ινδία - Στα 60 με 65 δολ. το πετρέλαιο
Η Goldman Sachs αναβάθμισε σε overweight τη σύσταση για τις μετοχές της Ινδίας
Η Ινδία είναι το «καλύτερο story ανάπτυξης» μεταξύ των διεθνών αναδυόμενων αγορών επεσήμανε υψηλόβαθμο στέλεχος της JP Morgan, αναφερόμενος στις σχετικά σταθερές τιμές του πετρελαίου και τις θετικές προβλέψεις κερδών.
Έχει προηγηθεί η Goldman Sachs που δηλώνει περισσότερο bullish στην Ινδία, αναβαθμίζοντας τη σύσταση της για τις μετοχές σε overweight, σε μια ένδειξη ότι αναμένει πως το χρηματιστήριο θα υπεραποδώσει έναντι των ανταγωνιστών του.
Ο James Sullivan της JP Morgan δήλωσε στο CNBC ότι, οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν σχετικά σταθερές στο εύρος των 60 με 65 δολ. ανά βαρέλι.
Το πετρέλαιο είναι βασικός παράγοντας για την Ινδία, καθώς -ως καθαρός εισαγωγέας αργού- οι υψηλότερες τιμές οδηγούν σε ακριβότερες εισαγωγές και σε ένα διευρυνόμενο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.
Ο Sullivan εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνολική ανάπτυξης της Ινδίας.
Όπως είπε, οι αγορές αναμένουν αύξηση των κερδών της Ινδίας κατά 20% ενώ η JP Morgan αναμένει ότι θα είναι λίγο υψηλότερα σε περίπου 15%.
Όσον αφορά την αναβάθμιση των μετοχών της Ινδίας, η Goldman Sachs επισημαίνει ότι οι ξένοι επενδυτές επιστρέφουν εν μέσω των προσδοκιών για πιο σταθερή κευβέρνηση και αύξηση κερδών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης