Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πολάκης σε πρόεδρο ΠΟΕΔΗΝ: Το βρήκες το υπουργείο αυτή τη φορά

Πολάκης σε πρόεδρο ΠΟΕΔΗΝ: Το βρήκες το υπουργείο αυτή τη φορά
Έξω από το υπουργείο Υγείας ήταν σε εξέλιξη ακόμα μία διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ
Τη στιγμή που ήταν σε εξέλιξη ακόμα μία διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ -αυτή τη φορά έξω από το υπουργείο Υγείας- εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης, ο οποίος είναι γνωστός για την εκρηκτική συμπεριφορά του αλλά και για τις όχι «αγαστές» σχέσεις του με την Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.
Φτάνοντας λοιπόν έξω από το υπουργείο, ο κ. Πολάκης ζήτησε την ντουντούκα για να μιλήσει στους εργαζόμενους.
Μάλιστα, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, είπε: «σταμάτα! Το βρήκες το υπουργείο αυτήν τη φορά.
Άσε με να μιλήσω στους εργαζόμενους».
Ο κ. Γιαννάκος προσπαθούσε μάταια να πάρει την ντουντούκα από τον υπουργό, ο οποίος μόλις ολοκλήρωσε την ολιγόλεπτη παρέμβαση του μπήκε στο υπουργείο Υγείας.

Η παρέμβαση του Πολάκη

Από την πλευρά του, ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που έλεγε πως είναι συμβατό με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο να κάνουν τα νοσοκομεία συμβάσεις με τους εργαζόμενους και όχι με τους εργολάβους, κάνοντας λόγο για μια από τις μεγαλύτερες νίκες.
Σύμφωνα με την απόφαση καταργούνται οι αναστολές που είχαν κερδίσει οι εργολάβοι σε περίπου 30 νοσοκομεία της χώρας και εμπόδιζε την πραγματοποίηση συμβάσεων απευθείας με εργαζόμενους.
«Λύσαμε ένα πρόβλημα που διασπάθιζε χρήμα για 30 χρόνια» είπε και πρόσθεσε: «Από χθες έχει φύγει εγκύκλιος στα νοσοκομεία που δίνει εντολή στους διοικητές να συνεχίσουν από εκεί που τους είχαν μπλοκάρει οι δικαστικές προσφυγές».

Όταν ο κ. Γιαννάκος μπέρδεψε τα υπουργεία

Στις 14 Μαρτίου πραγματοποιούνταν ακόμα μία κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ.
Τότε, ο κ. Γιαννάκος αλλά και μέλη της Ομοσπονδίας επιχείρησαν να εισέλθουν στο υπουργείο Εργασίας για να διαμαρτυρηθούν, ωστόσο μπέρδεψαν τις εισόδους και πήγαν στο υπουργείο Εσωτερικών.
«Τι κάνετε τώρα;», τον ρώτησε ο αστυνομικός που βρισκόταν μπροστά από την είσοδο του υπουργείο Εσωτερικών, με τον κ. Γιαννακό να του λέει: «Το υπουργείο Εργασίας δεν είναι εδώ;», για να λάβει την απάντηση: «Όχι, δίπλα είναι το υπουργείο Εργασίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης