Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Υπάρχουν περιθώρια ανόδου στις διεθνείς αγορές, αλλά πρώτα πρέπει να ανακάμψει η παγκόσμια οικονομία

tags :
JP Morgan: Υπάρχουν περιθώρια ανόδου στις διεθνείς αγορές, αλλά πρώτα πρέπει να ανακάμψει η παγκόσμια οικονομία
Σύμφωνα με την JP Morgan, το πιο σημαντικό είναι η παγκόσμια οικονομία να αρχίσει να ανταποκρίνεται θετικά στις αποφάσεις της Fed και της ΕΚΤ
Την εκτίμηση ότι υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω άνοδο στις διεθνείς αγορές εκφράζουν αναλυτές της JP Morgan επισημαίνοντας ωστόσο ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι το εάν η παγκόσμια οικονομία θα ανταποκριθεί στις προσπάθειες για τόνωση της ανάπτυξης.
Όπως επισημαίνει ο Tai Hui της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, οι διευκολυντικές πολιτικές από τη Fed και της ΕΚΤ αλλά και οι προσπάθειες των κινεζικών αργών για την ώθηση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, έχουν τροφοδοτήσει το ράλι των μετοχών.
«Αλλά για να συνεχιστεί πραγματικά το ράλι, πιστεύω ότι πιο σημαντικό είναι το εάν η παγκόσμια οικονομία θα αρχίσει να ανταποκρίνεται σε μια πιο "ήπια" (dovish) Fed, πιο "ήπια" ΕΚΤ, στα περισσότερα κίνητρα από την Κίνα» δήλωσε ο Hui σε δημοσιογράφους στο Χονγκ Κονγκ.
Σημειώνεται ότι οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία ενισχύθηκαν πέρυσι λόγω της διαμάχης ΗΠΑ-Κίνας με το ΔΝΤ να περιορίζει τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη τόσο για το 2019 όσο και για το 2020.
Ωστόσο, ο Hui επεσήμανε ότι τα τελευταία στοιχεία προκαλούν κάποια αισιοδοξία και αναφέρθηκε στα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα αλλά και στα στοιχεία για τις θέσεις απασχόλησης στις ΗΠΑ.
«Εάν αυτά τα νούμερα συνεχίσουν να σταθεροποιούνται -ή και ενισχυθούν λίγο, καθώς προχωράμε στο καλοκαίρι- πιστεύω ότι αυτό το ράλι μπορεί να συνεχιστεί.
Και πιστεύω πραγματικά ότι θα δούμε κάποια σταθεροποίηση» επεσήμανε ο ίδιος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης