Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rasmussen (Δανία): Εάν η Βρετανία δεν επιθυμεί ένα σκληρό Brexit, πρέπει να επαναπροσδιορίσει τις κόκκινες γραμμές της

Rasmussen (Δανία): Εάν η Βρετανία δεν επιθυμεί ένα σκληρό Brexit, πρέπει να επαναπροσδιορίσει τις κόκκινες γραμμές της
Ο πρωθυπουργός της Δανίας τόνισε ότι η ΕΕ έχει αφήσει τη Βρετανία να επανεξετάσει το όλο ζήτημα
Στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν πρόθυμη να επαναδιαπραγματευτεί μία διαφορετική συμφωνία με τη Βρετανία για το Brexit αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Δανίας, Lars Lokke Rasmussen, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι προκειμένου να συμβεί κάτι τέτοιο, το Λονδίνο θα πρέπει να επανεξετάσει ορισμένα ζητήματα.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της άφιξής του στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, ο Δανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι «τους έχουμε δώσει την ευκαιρία να επανεξετάσουν το όλο ζήτημα», αναφερόμενους στη Βρετανία.
Παράλληλα, ο ίδιο τόνισε ότι «εάν δεν επιθυμούν ένα σκληρό Brexit και θέλουν να επαναπροσδιορίσουν τις δικές τους κόκκινες γραμμές και να διαπραγματευτούν ένα εντελώς νέο πακέτο, αυτή είναι μία πιθανότητα».
Νωρίτερα, ο πρωθπουργός του Λουξεμβούργου, Xavier Bettel, δήλωσε ότι οι πιθανότητες του να περάσει η συμφωνία της Theresa May από το βρετανικό κοινοβούλιο είναι «50-50», χαιρετίζοντας παράλληλα τις προσπάθειες της Βρετανίδας πρωθυπουργού να περάσει τη συμφωνία.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, η επέκταση του Άρθρου 50 θα αποπληρωθεί μόνο εάν η συμφωνία απόσυρσης περάσει την ερχόμενη εβδομάδα από το κοινοβούλιο, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση, η απόφαση για καθυστέρηση του Brexit θα αποδειχθεί λανθασμένη.
Ωστόσο, ο κ. Bettel τόνισε ότι το καλύτερο αποτέλεσμα για ολόκληρο το ζήτημα θα ήταν να υπάρξει ένα νέο δημοψήφισμα στη Βρετανία, μέσω του οποίου θα αποφασιστεί η παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης