Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Η Fed απέτυχε παταγωδώς – Ο Trump προσπαθεί να την πολιτικοποιήσει

Rabobank: Η Fed απέτυχε παταγωδώς – Ο Trump προσπαθεί να την πολιτικοποιήσει
Η Fed απέτυχε παταγωδώς, επαναλαμβάνει ο Michael Every της Rabobank
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) των ΗΠΑ και οι άκρως μορφωμένοι υπάλληλοί της απέτυχαν παταγωδώς να προβλέψουν τις «φούσκες» και να δημιουργήσουν μία υγιή οικονομία, αναφέρει εκ νέου σε σχόλιό του ο αναλυτής της Rabobank, Michael Every.
«Η Fed απέτυχε να προβλέψει την τεχνολογική φούσκα, την φούσκα στην αγορά κατοικιών, τις φούσκες που προκάλεσαν τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης, τη στασιμότητα των μισθών (…)».
Μάλιστα, ως αποτέλεσμα της αποτυχία της, ο Donald Trump προσπαθεί να πολιτικοποιήσει την Τράπεζα, σχολιάζεται, με αφορμή τα σχέδια του Αμερικανού Προέδρου να προτείνει τον Stephen Moore για το δ.σ. της Fed.
Ο αναλυτής της Rabobank αναφέρει, επίσης, ότι σε περίπτωση που ο Ρεπουμπλικάνος κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2020, το πρόσωπο της Fed αναμένεται να μεταβληθεί περαιτέρω και θα στραφεί σε έναν συνδυασμό νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής.
Τούτου λεχθέντος, ο Michael Every θεωρεί ότι πλέον οι πιθανότητες για νίκη του Donald Trump έχουν αυξηθεί, μετά την αδυναμία εύρεσης αποδείξεων στην έρευνα του Robert Mueller για συνεργασία με τους Ρώσους κατά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης