Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rehn (ΕΚΤ): Οι όροι για τα TLTROs 3 θα μοιάζουν με εκείνους του προηγούμενου προγράμματος

Rehn (ΕΚΤ): Οι όροι για τα TLTROs 3 θα μοιάζουν με εκείνους του προηγούμενου προγράμματος
Ο αξιωματούχος της ΕΚΤ, Olli Rehn, υποστήριξε ότι οι λεπτομέρειες για το τρίτο πρόγραμμα TLTROs αναμένονται τον Ιούνιο του 2019
Την πεποίθηση ότι οι όροι για το τρίτο πρόγραμμα TLTROs θα μοιάζουν με εκείνους του προηγούμενου προγράμματος εξέφρασε ο Φινλανδός κεντρικός τραπεζίτης και αξιωματούχος της ΕΚΤ, Olli Rehn.
Όπως διευκρίνισε, οι τράπεζες θα πρέπει να αναμένουν τις λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα έως τον Ιούνιο.
Όσον αφορά την οικονομία της ευρωζώνης, ο Rehn εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επιβράδυνση θα έχει διάρκεια και δεν θα είναι βραχυπρόθεσμη.
Ένα από τα βασικά ζητήματα που παραμένουν στο τραπέζι είναι πόσο φθηνή θα είναι η χρηματοδότηση της ΕΚΤ μέσω των TLTROs.
Επιτροπή της ΕΚΤ η οποία εργάζεται πάνω στον σχεδιασμό των TLTROs πρότεινε τη θέσπιση επιτοκίου 25 μονάδες βάσης πάνω από το βασικό επιτόκιο αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ, το οποίο βρίσκεται πλέον στο μηδέν.
Όπως μετέδιδε πρόσφατα το Reuters, η πρόταση αυτή προκάλεσε την αντίδραση αξιωματούχων της ΕΚΤ από τις χώρες της περιφέρειας, οι οποίοι θεώρησαν το επιτόκιο αυτό πολύ υψηλό.
Στη συνέχεια, το επιτόκιο αυτό μπορεί να μειωθεί σταδιακά για να ενθαρρύνει τις τράπεζες να εκπληρώσουν τους στόχους τους για τη χορήγηση δανείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης